LTD Şti. Eski ortak için Amme Alacakları
Selamlar
Bir akrabam ve ben 2001 yılında kurulmuş,Ltd.Şti.den 2004 Mart yılında tüm hissemizi devrederek ayrıldık. O zamana dek şirketin tek yetkili müdürü bendim.
Şu anda SSK ya borç var ve borcun bir kısmı benim dönemimden kalma,
Şirket eski müdürü olarak benim ,
sade ortak olarak akrabamın şimdiki
sorumluluğu hakkında fikir alabilirmiyim.
Çok teşekkür ederim
Re: Ltd.Şti. Eski ortak için Amme Alacakları
LİMİTED ŞİRKETLERİN AMME BORÇLARI
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Üsulü Hakkında Kanun
Madde 35 - (Değişik madde: 22/07/1998 - 4369/21 md.)
Limited şirket ortakları şirketten tahsil imkanı bulunmayan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.
Cevap: LTD Şti. Eski ortak için Amme Alacakları
Bugüne kadarki uygulamalarda, yaşanan tartışmalarda, yargıya intikal eden konularda da limited şirket ortakları hep ortak olduğu dönemdeki borçlardan sorumlu tutulmuşlardır. Bir ortak, payını devredip ortaklıktan ayrılsa bile; ortak kaldığı dönemdeki borçlardan yukarıda özetlediğimiz esaslar dahilinde sorumlu sayılmışlardır. Hatta bu konudaki noter devir sözleşmelerinde bile bu konu standart bir düzenleme olarak yer almıştır. Devir sözleşmesini imzalayan ortaklar sadece kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu olduğunu düşünmüşler ya da zannetmişlerdir.
Oysa Eskişehir'de yaşanan bir olaya yönelik olarak yargı organlarının bu konudaki düşünceleri bugüne kadar ki düşüncelere aykırı bir niteliktedir.
ayrıntılı bilgi için, http://www.gozlemgazetesi.com.tr/yaz...zel-haber.html