Şahit reddi istenebiliyor mu?
Merhaba
Devam eden boşanma davamda karsı tarafın şahit olarak yazdıgı kişiler hem bizim ortak hanemize girmeyen hemde evlilik birliği içerisindeki konulardan haberı olmaya kişiler söyledikleri ne dogru !! dahi olsa bahsettikleri olaylar bosanma davası acıldıktan sonra gelişen olaylar olacaktır.
Dolayısıyla bahsedeceklerı konuların evlilik birliği olaylar oldugunu iddia edecek olurlarsa sizin de tahmin edecegınız gibi tamamı ile yalancı şahıtliğe dönecektir zaten eşimin şahit olarak yazdıgı kişiler benım mahkemeye sunmus oldugum savunmamda eşimin görüşmemesinden kaynaklı olarak evlilik birliğimizi dolaylı olarak zarar veren kişiler oldugu belirtmiştim.
Soru:Şahit olacak kişilerin reddini isteyebilecegim kanun maddesı varmıdır ve ilgili mahkeme kabul edermi.Kabul edılmez ise yeminli ifade aldıracagım.
Yalancı şahıtlerin yalanlarını ortaya cıkardıgımda o kişiler yüzünden dakıka bası mahkeme salonlarını gitmek istemiyorum.
Re: Şahit reddi istenebiliyormu
Şahit reddi mümkün değil.
Şahit ifadelerine yazılı veya sözlü cevap hakkınız vardır.
Çelişkileri ortaya koyup, iddiaları çürütebilirsiniz.
Re: Şahit reddi istenebiliyormu
Re: Şahit reddi istenebiliyor mu?
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Devam eden boşanma davamda karsı tarafın şahit olarak yazdıgı kişiler hem bizim ortak hanemize girmeyen hemde evlilik birliği içerisindeki konulardan haberı olmaya kişiler söyledikleri ne dogru !! dahi olsa bahsettikleri olaylar bosanma davası acıldıktan sonra gelişen olaylar olacaktır.
Dolayısıyla bahsedeceklerı konuların evlilik birliği olaylar oldugunu iddia edecek olurlarsa sizin de tahmin edecegınız gibi tamamı ile yalancı şahıtliğe dönecektir zaten eşimin şahit olarak yazdıgı kişiler benım mahkemeye sunmus oldugum savunmamda eşimin görüşmemesinden kaynaklı olarak evlilik birliğimizi dolaylı olarak zarar veren kişiler oldugu belirtmiştim.
Soru:Şahit olacak kişilerin reddini isteyebilecegim kanun maddesı varmıdır ve ilgili mahkeme kabul edermi.Kabul edılmez ise yeminli ifade aldıracagım.
Yalancı şahıtlerin yalanlarını ortaya cıkardıgımda o kişiler yüzünden dakıka bası mahkeme salonlarını gitmek istemiyorum.
bende aynı durumdayım şahitlerin reddini istedim ama hakim onları dinlemeye devam ediyor.üstelik tanımadığım insanlar bunlar.işimiz ALLAHA kaldı yani.6 yıldır da devam ediyor davam ve gün geçtikçe şahitler çoğalıyor.yalancı şahitlere ceza verseler ne kadar iyi olur ama hakimler nerden bilsin doğruyu kimin söylediğini.onlara da hak vermek gerek
Alıntı:
ümitkader rumuzlu üyeden alıntı
bende aynı durumdayım şahitlerin reddini istedim ama hakim onları dinlemeye devam ediyor.üstelik tanımadığım insanlar bunlar.işimiz ALLAHA kaldı yani.6 yıldır da devam ediyor davam ve gün geçtikçe şahitler çoğalıyor.yalancı şahitlere ceza verseler ne kadar iyi olur ama hakimler nerden bilsin doğruyu kimin söylediğini.onlara da hak vermek gerek
werdikleri ifadeler muhakkak çelişkili olur yalancı şahitlerin o çelişkileri bul onlar konuşurken sende tut iki üç tane tuzak soru sor
sayın ümit kader
gelen şahitler basma kalıp aldıkları ıle gelıyorlar yakala onları konusurken ve yeminli ifade talep et ondan sonra madde 272' ye istinaden yalan sahıtlık yapanlar cezalandırılsın dersen durusmaya bakan hakıme bak gör nasıl dogrucu oluyorlar
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
sayın ümit kader
gelen şahitler basma kalıp aldıkları ıle gelıyorlar yakala onları konusurken ve yeminli ifade talep et ondan sonra madde 272' ye istinaden yalan sahıtlık yapanlar cezalandırılsın dersen durusmaya bakan hakıme bak gör nasıl dogrucu oluyorlar
dediğiniz gibi şahiyler yeminli ifade verdiler ama ben onun yalancı olduğunu bilakis şahidin beni ayırdığını söyledim ne yazıkki hakim onları her zaman dinliyor.son mahkemem bu karşı tarafın şahitleri dinlenecekmiş.ben bayanım şahitlerim dinlenmiyor.mahkemem 6 yıldır devam ediyor.sordum neden dinlenmiyor diye mahkeme sonuca yaklaşmış bayan tarafının şahitliği önceden var olduğu için gerekmiyormuş dediler.bunu anlayamadım onların şahitleri de dinlenmişti önceden.bunun açıklaması ne acaba.iki tarafın şahitleri çağrılır bence
Merhaba
Şahitlik zor meslek kimine göre evlenirken yanınızda olmayan kişiler bir anda şahit oluyor herşeye hakimin takdirine kalmış bir sey şahitlerin ifadelerini zapta sokmak.(Tşk sdt)
ilgili siteyi aylardır takip ediyorum çok şey ögrendim konuların içinde zaten cvp ları var.
Güzel bir atasözü var TOPAL İLE YÜRÜYEN AKSAMA ÖGRENİR
Hukuk Usulü Muhakemelerine ilişkin mevzuatta şahit reddine ilişkin bir hüküm yoktur. Bu nedenle şahit reddi mümkün değildir.İyi günler. Av. Burak.