Banka calısanına telefon,mail ile iftira
iyi günler arkadaslar.
Türkiye' nin en büyük bankalarından birinde çalısan bir arkadasım hakkında genc bir bayan bugüne kadar çalıstıgı tüm şubeleri arayarak ''O KIZ benim kocamı ayartıyor, sizin bankanıza yakışmıyor, lütfen onu işten atın diye'' diyor. ve bu aramalar bankanın genel merkezi ve arkadasımın çalıstıgı subenin tüm bölümlerine düzenli olarak her 2-3 günde sabah 11 'de oluyor. hatta bununla da yetinmeyip 4-5 yıl önce calıstıgı iş yerlerini dahi arayıp ' siz bu kızı neden calıstırdınız o benim kocamı ayartıyor diyerek '' iş yerlerindeki bayan sekreterlere hakaret ediyormuş. arkadasımın bugune kadar kullandıgı tüm numaraları da ekleyip ''bu numaralardan kocamı arıyor , bu kızı işten atın'' diye mailler yazıyor.her gün ya mail geliyor yada aramalar. arkadasım iş yapamaz hale geldi. Bankanın müdürleri ve genel merkezindeki müfettişler bu işe karıştı ve suan arkadasım sürekli denetim altında. işin de cok basarılı olup 4-5 ayda kendisi ile aynı göreve başlayanlara mesleki olarak üstünlük saglayan birisi , bu tür bi sebepten dolayı cok saygın bir işi kaybederse , tüm geleceği bitecek. haksız yere iftiraya ugramaktadır. bu telefon görüsmelerinin hangi telefondan, maillerin hangi bilgisayardan gönderidigini nasıl bulabiliriz. öncelikle dilekce ile suc duyurusunda bulunmak gerekir mi. ?
Re: banka calısanına telefon,mail ile iftira
Hakaret suçu nedeniyle suç duyurusunda bulunabilirsiniz, ayrıca manevi ve var ise maddi zararlarınız için hukuk davası açabilirsiniz
Re: banka calısanına telefon,mail ile iftira
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret suçu nedeniyle suç duyurusunda bulunabilirsiniz, ayrıca manevi ve var ise maddi zararlarınız için hukuk davası açabilirsiniz
Tesekkürler Tayfun Bey. Fakat direk bi yüze karsı hakaret yok. Arkadasımın çalıstıgı tüm banka şubelerin bölümlerini arayıp hakkında asılsız iddialarda bulunup, işten cıkarılmasını istediğini söylüyor...