3. kişi sigortaya şikayet etmekle tehdit ediyor
Herkese merhabalar benim dükkanım 06.12.2007 tarihinde hırsızlık sonuçu soyuldu Şubat ayında da ödememi yaptılar.Dükkanın işlevi elektronik cihaz tamiri bende aldığım parayla müşterilerime cihazlarını bulabildiklerimi verdim bulamadıklarıma sıfır verdim yada nakit ödeme yaptım.Bu ödemelerin karşılığındada kendimce Ak sigortanın bana imzalatmış olduğu mutabakatname-makbuz-ibraneme şeklindeki evrağın bir benzerini yazarak müşterilerime imza ettirerek cihazlarını veya paralarını verdim.
Şimdi sizlere sorum bir tane müşterimin iki kamerası vardı ve 300 ytl tamir ücreti vermesi gerekiyordu bunu vermedi ve bizde bu hazırlamış olduğumuz yazılı beyana belirttik şimdi ödememek için kameraların kendi kameralarından birtanesinin kendi kamerası olduğunu ve ödeme yapmayacığını eğer ödemede ısrar eder isek bizi Ak sigortaya şikayet ediceğini ittia ediyor. Açıkcası bu durum cok canımı sıktı ödemede değilim ama yaptığı şey kesinlikle ne etik nede ahlaklı bir şey ne gibi bir yaptırım durumuna gide bilirim.Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar her keze iyiçalışmalar.
Re: 3.kişi sigortaya şikayet etmekle tehdit ediyor
Kameraların çalınması karşılığında verdiğiniz paranın makbuzunda 300 YTL tamirat ücretini yazdırmışsınız yanlış anlamıyorsam. Bu bir borç ikrarıdır. Bunu ilamsız icra yoluna başvurarak o kişiden talep edebilirsiniz.
Anlamadığım sizi sigorta şirketine ne için şikayet edecek? Olayınızı daha açık yazarsanız iyi olur.
Re: 3.kişi sigortaya şikayet etmekle tehdit ediyor
Alıntı:
Hasan_Buyukavci rumuzlu üyeden alıntı
Kameraların çalınması karşılığında verdiğiniz paranın makbuzunda 300 YTL tamirat ücretini yazdırmışsınız yanlış anlamıyorsam. Bu bir borç ikrarıdır. Bunu ilamsız icra yoluna başvurarak o kişiden talep edebilirsiniz.
Anlamadığım sizi sigorta şirketine ne için şikayet edecek? Olayınızı daha açık yazarsanız iyi olur.
Cevabınız için teşekkür ederim.Aslında bende anlamadım onun söylediği laf aynen şöyle 'Sizi sigorta dolandırıcılığından Ak sigortaya şikayet edicem benim cihazımı yine bana vermiş siniz..........' gibi sözler bende cevaben istediği yere şikayet edebileceğini usulsüz yapılan hiç bir şey olmadığını söyledim ve kapattım.Bu olayı sigortacımada bildirdim.
Sonuç olarak bakarsanız olayda şöyle bir durum var onu söyliyeyim bana sorun çıkarmayan anlayışla karşılayan tüm müşterilerime cihazlarının sıfırını aldım eğer modelin sıfırı yoksa üst modellerin sıfırını aldım ama bu beye acayip gıcık kaptım bayan olduğum içinde dükkanıma bir kaç kez keş tipli adamlar gönderip aklınca efelik tasladı bende gıcıklığına işimi gücümü bıraktım İstanbula gidip ikinci elini buldum ve güle güle dedim.Yani işin özü kısaca bu bilmem derdimi anlata bildim mi? Tekrar teşekkürler iyiçalışmalar
:p