SGK'na şikayet sonrası mağduriyet..
öncelikle herkese merhaba,
benim bir arkadaşımın çalıştığı otelde uzun zaman boyunca ssk primini yatırmamışlar ve bu arkadaşımda çalşıtığı kurumu ssk ya bildirmiş ve baskın yapmışlar.otele bir miktar ceza kesmişler ve gitmişler.daha sonra otel sahibi kimin şikayet ettiğini araştırmış ve zannederim ssk dan kimin olduğunu öğrenmişler.aslında 2 kişi şikayet etmişler ve bunu öğrenen otel sahipleri bu arkadaşları darp etmişler ve o cezayı onların ödeyeceğini gibi tehditler savurmuş.. hatta birine zorla boş kağıda imza attırıp ay sonuna kadar o parayı istediklerini söylemişler.. ayrıca bu arkadaşlar geriye dönük ssk primlerinin yatmasını beklerken,bu tür bir duruma düşmüşler...ve daha sonrasında ssk nın bu durumu değerlendirip,geçmişe dönük haklarını aramasını gerekirken.otelin eline geçirdiği bir evrak dan öteye gidememiş. burası neresi?texas mı?Ülkemizde artık adalet böyle mi yürüyor der oldum!!
Re: bir ssk mağduriyeti..
Sistemimizde şikayetçi gizli tutulur diye bir kural varsa da;pek öyle işlemez.
Bildiğim kadarıyla söylemek isterim;eğer zorla veya baskı altında neye imza atılırsa atılsın,fırsatını bulduğun ilk anda en yakın karakol veya C.Savcılığına falan tarihte,filan konuda imzaladığım bu belge baskı altında olmuştur,geçerliliğini kabul etmiyorum diye yazıyla müracaat etmek ve bildirmek gerekiyor.Kurtulmakla, bildirmek arasında zaman geçmişse bu yol geçersiz.
Bunu bana,emekli bir savcı söyledi.Doğru mudur bilmiyorum..
İyi geceler..
Re: SGK'na şikayet sonrası mağduriyet..
peki bu kişiler zaten boş kağıdı imzalatmışlar, başka bir tarih ve alıcı olarak başka bir isim yazarlarsa ne olur? bunun için bir yasal korunma hakkı var mı?
Re: SGK'na şikayet sonrası mağduriyet..
Savcılığa veya karakola boş kağıda filancalar tarafından şiddet altında imzam alınmıştır,deseniz ne kaybedersiniz?Savcı isterse "şiddet,baskı,darp" kelimelerinden yola çıkarak adli takip başlatabilir.Veya karakol gereğini yapar..
Boşuna beklemekten iyidir bence...
İyi geceler.Tabii,mümkünse eğer..