Öğretmenlerin Sahtecilik Davası
19/10/2007 tarihinde iki şahıs hakkında RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK suçundan suç duyurusunda bulundum. Aradan 8 ay gibi bir zaman geçmiş olmasına rağmen hala soruşturma aşamasına geçilememiştir. Öncelikle bu normal midir? Bugün adliyeye gittim ve kalemdeki memure bu işin sürüncemede bırakıldığını açık açık söyledi. Davanın daha çabuk açılması için neler yapabilirim? Bir dilekçe yazarak davanın bir an evvel açılmasını isteyebilir miyim? Adliyede bekleyen bu dosya acaba devlet memuru olan şahısların işlediği sahtecilik suçundan dolayı zaman aşımı açısından ne gibi bir durum arz eder. Kaymakamlığa dsya gönderilecekmiş ve soruşturmanın neticesine göre dava açılacakmış acaba bu durum ZAMAN AŞIMINI DURDURAN VEYA KESEN HALLERDEN BİRİ OLARAK KABUL EDİLEBİLİR Mİ? Cumhuriyet savcıları bir dava dosyasını ne kadar süre işlemsiz bırakabilir üstelik her iki şahıs hakkında İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinin her iki şahıs hakkında RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK suçundan dava açılması yönündeki kararı varken.
Davanın hızlı bir şekilde açılması için ne yapılabilir?
Re: Öğretmenlerin Sahtecilik Davası
Usül hakkında gereken ne,bilmiyorum.Ancak tanıdığım birisi,birileri hakkında yaptığı suç duyurusuna bir yıla yakın süreyle işlem yapılmayınca -Olayda sahte ikametler,yasadışı hakedişler v.s. vardı- konuyu belgeleriyle Adalet Bakanlığı ile HSYK ya bildirdi.Hangi makam yaptı bilmiyorum ama,dosya başka bir ilçenin C.Savcılığına aktarıldı.Gerekli soruşturmalar yapıldıktan sonra dosya ilk savcılığa geri geldi.İddianame hazırlandı ve Haziran ayı başında ilk duruşma yapılacak.Sanırım konu daha sonra Ağır Cezaya taşınacak.Anlattığı doğruysa eğer; makamın biri C.Savcısı hakkında filan mahkemede dava açılabilmesi için de gerekli izni vermiş.
İyi günler...
19/10/2007 tarihinde iki şahıs hakkında RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK suçundan suç duyurusunda bulundum. Suç duyurumdan yaklaşık 8 aylık bir zaman geçmiştir. Henüz dava açılmamıştır. Oysa aynı şahıslar hakkında 2001.04.04 tarihinde ve 2001 05.14 tarihinde yapmış olduğum 2 ayrı suç duyurumdan sadece 6 ay 22 gün sonra dava açılmıştır. Hal böyle iken 8 ay önce yapmış olduğumuz suç duyurusuyla ilgili olarak neden hala dava açılmamıştır? Bu şahıslar hakkında aynı olayla ilgili olarak TCK 240 dan daha önce soruşturma açılmış iddianame hazırlanmış ve dahi dava açılmıştır. İSTANBUL 5. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'nin bu iki şahıs hakkında RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK yaptıkları yönünde vermiş olduğu kararın da nazarı dikkate alınarak bu suça karışmış tüm ilgililer hakkında gereğinin yapılmasını sayın mahkemeye dava açılarak ivedilikle kovuşturmaya başlanılması için ne yapmam gerekir.
Elindeki bütün belgeleri ekleyerek, suretini de kendinde saklayarak konuyu Adalet Bakanlığına yaz.Bu sistemde;bazen,akla zarar mükemmel neticeler alınabiliyor...
İyi geceler...
sakar
Hukuk Sever
Göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ederim. Hoşça bakın zatınıza...