Öğretmenlerin  Sahtecilik  Davası

19/10/2007  tarihinde   iki  şahıs  hakkında  RESMİ  BELGEDE  SAHTECİLİK    suçundan  suç  duyurusunda  bulundum.  Aradan 8  ay  gibi  bir  zaman  geçmiş  olmasına  rağmen  hala  soruşturma  aşamasına geçilememiştir. Öncelikle  bu  normal midir? Bugün  adliyeye  gittim  ve  kalemdeki  memure  bu  işin  sürüncemede  bırakıldığını  açık açık  söyledi. Davanın  daha  çabuk  açılması  için  neler  yapabilirim? Bir  dilekçe  yazarak  davanın bir  an  evvel açılmasını  isteyebilir miyim?  Adliyede  bekleyen  bu  dosya  acaba  devlet  memuru  olan  şahısların  işlediği  sahtecilik suçundan  dolayı  zaman  aşımı  açısından  ne  gibi  bir  durum  arz  eder. Kaymakamlığa  dsya  gönderilecekmiş  ve  soruşturmanın  neticesine  göre  dava  açılacakmış acaba  bu  durum  ZAMAN AŞIMINI  DURDURAN  VEYA  KESEN  HALLERDEN  BİRİ  OLARAK  KABUL  EDİLEBİLİR Mİ? Cumhuriyet  savcıları  bir  dava  dosyasını  ne  kadar  süre  işlemsiz  bırakabilir üstelik  her  iki  şahıs  hakkında  İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinin      her  iki  şahıs  hakkında   RESMİ  BELGEDE  SAHTECİLİK  suçundan  dava  açılması  yönündeki  kararı  varken. 
Davanın  hızlı  bir  şekilde  açılması  için  ne  yapılabilir?

Re: Öğretmenlerin  Sahtecilik  Davası

Usül hakkında gereken ne,bilmiyorum.Ancak tanıdığım birisi,birileri hakkında yaptığı suç duyurusuna bir yıla yakın süreyle işlem yapılmayınca -Olayda sahte ikametler,yasadışı hakedişler v.s. vardı- konuyu belgeleriyle Adalet Bakanlığı ile HSYK ya bildirdi.Hangi makam yaptı bilmiyorum ama,dosya başka bir ilçenin C.Savcılığına aktarıldı.Gerekli soruşturmalar yapıldıktan sonra dosya ilk savcılığa geri geldi.İddianame hazırlandı ve Haziran ayı başında ilk duruşma yapılacak.Sanırım konu daha sonra Ağır Cezaya taşınacak.Anlattığı doğruysa eğer; makamın biri C.Savcısı hakkında filan mahkemede dava açılabilmesi için de gerekli izni vermiş.
İyi günler...

19/10/2007  tarihinde      iki  şahıs  hakkında  RESMİ  BELGEDE  SAHTECİLİK    suçundan  suç  duyurusunda  bulundum. Suç  duyurumdan  yaklaşık  8  aylık   bir  zaman  geçmiştir. Henüz  dava  açılmamıştır.   Oysa  aynı  şahıslar  hakkında  2001.04.04  tarihinde  ve  2001 05.14  tarihinde  yapmış  olduğum  2  ayrı  suç  duyurumdan  sadece  6  ay  22  gün  sonra  dava  açılmıştır. Hal  böyle  iken  8  ay  önce  yapmış  olduğumuz  suç  duyurusuyla  ilgili  olarak neden  hala  dava  açılmamıştır?  Bu  şahıslar  hakkında  aynı  olayla  ilgili  olarak   TCK  240 dan  daha  önce  soruşturma  açılmış  iddianame  hazırlanmış  ve  dahi  dava  açılmıştır. İSTANBUL 5. AĞIR  CEZA  MAHKEMESİ'nin  bu  iki  şahıs  hakkında RESMİ  BELGEDE  SAHTECİLİK  yaptıkları     yönünde  vermiş  olduğu kararın da  nazarı  dikkate  alınarak  bu suça karışmış  tüm ilgililer hakkında gereğinin yapılmasını  sayın mahkemeye dava açılarak ivedilikle kovuşturmaya başlanılması  için  ne  yapmam  gerekir.

Elindeki bütün belgeleri ekleyerek, suretini de kendinde saklayarak konuyu Adalet Bakanlığına yaz.Bu sistemde;bazen,akla zarar mükemmel neticeler alınabiliyor...
İyi geceler...

sakar  
Hukuk Sever   
Göstermiş  olduğunuz  ilgi  için  çok  teşekkür  ederim.  Hoşça  bakın  zatınıza...