Yıllık izin kullanma zamanı
Herkese iyi günler ve iyi çalışmalar,
Benim sormak istediğim konu şu şekilde,
İşyerine giriş tarihim 01/08/2004 ve ilk yıllık ücretli izin hakkımı 01/08/2005 de kazandığımı dolayısıyla ilk sene bu tarihten sonra iznimi kullanabileceğimi biliyorum fakat benim sorum takip eden senelerde de iznimi Ağustos ayından sonra kullanmak gibi bir zorunluluğum varmı yoksa misal olarak bu sene iznimi yahut izin hakkımın bir kısmını Haziran ayında kullanabilirmiyim çünkü bu uygulama var ise Aralık ay'ının 20'sinde işe başlayan kişi kazandığı izin hakkını kullanamaz gibi bir durum çıkıyor ortaya.
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Sanırım yanlış anlaşıldım, sormak istediğim benim bu sene içinde hak edeceğim yıllık ücretli iznimi ağustos ayından önce kullanıp kullanamayacağım idi yani 01/08/2007 - 01/08/2008 arasında çalışma zamanımdan doğacak olan izini misal olarak 15/07/2008 de kullanıp kullanamayacağım.
Teşekkür ederim
Re: yıllık izin kullanma zamanı
01/08/2005 tarihinde hak ettiğiniz izni 01/08/2005-31/07/2006 tarihleri arasında kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde 01/08/2007 tarihinde hak ettiğiniz izinden kalan varsa haziran 2008'de kullanabilirsiniz.
Re: yıllık izin kullanma zamanı
Yıllık izin hakkının kullanım şekli ve zamanı işverenin yönetim haklarından olduğundan, işverenin de uygun görmesi durumunda,sn.sdt23 ün belirttiği tarihler arasında kullanabilirsiniz.