Evlilikte Askerlik Sorun Oluştururmu?
İstanbuldan yazıyorum.2001 Yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü nü kazandım ve 4 yıllık eğitimime başladım.Ardından, bazı ailevi sebeplerden ötürü okula 1.yılın ardından devam edemedim.Geçen süre zarfında doğal olarak derslerde problemler oluşmuştu ve ben herhangi bir iletişime geçmedim fakülte ile.5 ay önce aslen Türk olan ancak 2 yaşından itibaren Fransa da yaşayan bir bayanla tanıştım ve evlilik kararı aldık.Şu anki pozisyonda acaba okuldan ilişiğimin kesilmesi ihtimalinide göz önüne alaraktan bu evlilikte askerlik herhangi sıkıntı oluştururmu.Birde,mevcut yasalara göre tecil haklarım varmıdır? Nasıl bir yol izlemeliyim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Re: Evlilikte Askerlik Sorun Oluştururmu?
Alıntı:
Lamaison rumuzlu üyeden alıntı
İstanbuldan yazıyorum.2001 Yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü nü kazandım ve 4 yıllık eğitimime başladım.Ardından, bazı ailevi sebeplerden ötürü okula 1.yılın ardından devam edemedim.Geçen süre zarfında doğal olarak derslerde problemler oluşmuştu ve ben herhangi bir iletişime geçmedim fakülte ile.5 ay önce aslen Türk olan ancak 2 yaşından itibaren Fransa da yaşayan bir bayanla tanıştım ve evlilik kararı aldık.Şu anki pozisyonda acaba okuldan ilişiğimin kesilmesi ihtimalinide göz önüne alaraktan bu evlilikte askerlik herhangi sıkıntı oluştururmu.Birde,mevcut yasalara göre tecil haklarım varmıdır? Nasıl bir yol izlemeliyim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Cevap vermek isterdim ama maalesef sorunuzu anlayamadım.
Askerliğini yapmamış kişiler de evlenebilir.
Askerliğini yaparken izne gelip evlenmek mümkün.
Yeni evlendim diyerek askerliği tecil ettiremezsiniz.
Teciliniz büyük olasılıkla sona ermiş büyük olasılıkla yoklama kaçağısınız Hayırlı olsun Allah bir yastıkta kocatsın.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Teciliniz büyük olasılıkla sona ermiş büyük olasılıkla yoklama kaçağısınız Hayırlı olsun Allah bir yastıkta kocatsın.
Soru bu anlama geliyorsa bizde amin diyelim.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Soru bu anlama geliyorsa bizde amin diyelim.
Sayın yld19sm;
Günümüz modasına uyup tersten okudum. Düzden okuyunca bir anlam çıkmıyor çünkü. Tersten okuyunca şu ortaya çıktı.
2001 yılında üniversiteyi kazandım askerliği tecil ettirdim. 1. senenin sonunda kaytardım okula uğramadım. Askerliğede bakmadım saldım çayıra mevlam kayıra durumu oldu.
5 Ay önce Çocukluğundan beri Fransa da yaşayan ( Burası yazılı değil ama dolayısıyla bana da Fransaya gitme yolunu açan ) bir kadınla tanıştım. Evlenme ve bu sayede Fransaya kapağa atma kararı aldım. ( İşte bundan sonra sorun çıkıyor )
Tam bu noktada benim okula dahi uğramadığım dolayısı ile okulla ilişiğimin kesilmiş olabilme ihtimali aklıma geldi. Böyle oluncada tecil olmadığından askerlik başıma bela kaldı. Ahanda şimdi ben evlenirsem ve Fransa ya gitmek için hazırlık yaparken yakalanırsam ne halt olur ? Evlilik güme gider mi?
Cinlik yapıp tecil ettirebilir miyim ? Kapağı Fransa'ya attıktan sonra başka bir forum açar '' Evlilikten dolayı yurt dışında yaşıyorum askerlik yapamadım tatil için Türkiye ye gelirsem ne olur ? '' sorusunu sorma hakkım gizli kalmak koşulu ile yanıtlarsanız sevinirim...
Tersten okuyunca anlaşılan budur ...
Saygılar.
Merakı dışında hukuk eğitimi almadığını bildiğim fakat buna rağmen bu denli etraflı düşünen ve yoğun bir muhakeme gücü olan hiç tanımadığım biri beni sık sık gülümsetiyor.
Ona teşekkürediyorum :)