Yanan Askerlikte SSK Askerlik Borçlanması
Herkese merhaba;
Bu soru kişisel bir soru olabilir, cevap verilmemesini üzülerek normal karşılayacağım. Çok uzun zamandır cevap aradığım sorulara, SSK sitesinden attığım mailler ile cevap alamamak, müdürlüklerde "Ben bilmem bunu" diye terslenmek beni oldukça yıpratmış durumda.
Benim sorum aşağıdaki gibidir.
Babam 28 nisan 1957 doğumlu sigorta girişi ve ilk sigorta piriminin yatması 03.1973 ve bu tarihten 06.2006 tarihine kadar aralıklarla giriş çıkışlar yapılarak sigortası yatırılmış. şu ana kadar toplam 2120 gün prim yatırılmış askerligi içinde değil onun zamanında askerlik 20 ay olmasına rağmen 14 Temmuz 1977 tarihinde askere gitmiş, askerliği yanmış, askeri cezaevine girmiş askerliği uzamış nihayetinde 13 Mart 1982 tarihinde askerliği bitmiş.(56 ay süren bir dönem)
Askerlik borçlanmasını yapmak istiyorum ama bu borçlanma 20 ay üzerinden mi yapılacak yoksa 56 ay üzerinden mi yapılacak?
Askerlik borçlanması için Askerlik şubesinden aldığım "Varsa Askerlikten Sayılmayacak Günler" ibaresinin karşısında 36 aylık bür süre var, yani 20 ay askerlik yapmış gibimi borçlanma yapabileceğim? Kanunen benim bu konuda bir hakkım varmıdır?
Kısaca
D. Tarihi: 28/04/1957
işe giriş : 03/1973
şon çalışma: 02/2006
toplam yatan: 2120 gün (askerlik içerisinde değil)
Askere Alındığı Tarih: 14 Temmuz 1977
Askerden Terhis Tarihi: 13 Mart 1982
Askerlik Süresi: 56 ay
Forumda arama yaptım 15 sayfadaki bütün askerlik borçlanması konularını okudum, hatta Sigorta müdürlüklerine 4 defa gittim yardımcı olmuyorlar asla net bilgi alamadım.
Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olmanızı yada bir tanıdığınız varsa bu konu hakkında bilgisi olan bu mesajı kendisine ulaştırmanızı rica ediyorum.
Şimdiden yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Coşkun FIRAT
Re: Yanan Askerlikte SSK Askerlik Borçlanması
Askerlikten sayılan günler kadar ,yani 20 ay borçlanma yapabilirsiniz.
Re: Yanan Askerlikte SSK Askerlik Borçlanması