Re: Kuru Sıkı Silah Alımı
yasalarda bi deişiklik olmadıysa kuru sıkı silahın ruhsatı silahı alırken aldığınız fatura oluyor. bu durumda da herhangi bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. (tabi taşınmasında)
Taşımak yasaktır. 500 ytl para cezası ayrıca el konulur. Onun yerine biber gazı taşınabilir diye düşünüyorum.
Bazı polis tanıdıklarım var.Kimi yasak değil taşıyabilirsin, kimide yasak taşıyamazsın diyor.Bende ortada kaldım.Nihayetinde sadece kendimizi korumak için alıyoruz.İnşallah konu hakkında kesin bilgisi olan üstadlarımız, bilgilerini bizimle paylaşırlar.
12 şubat tarihli resmi gazeteye bakabilirsiniz..
Alıntı:
Can ARSLAN rumuzlu üyeden alıntı
12 şubat tarihli resmi gazeteye bakabilirsiniz..
http://rega.basbakanlik.gov.tr/main....20080212-1.htm
Dediğiniz gibi bir ceza göremedim ama. :mahcup:
Alıntı:
bilgiweb1 rumuzlu üyeden alıntı
Taşınması, satışı ve nakli
MADDE 3 – (1) Bu Kanun kapsamına giren silahların;
a) Taşınması,
b) Ateşli silahlarla işlenen veya 6136 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olanlara veya onsekiz yaşından küçüklere satılması,
c) Yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edilmiş olanlarının satılması,
yasaktır.
Teşekkürler opheria. Çakı ile devam desene. :)
kuru sıkı sılah taşınabılır ancak fatura gerekmektEdir
evet yasakmış. ama ben zaten yasalarda deişiklik olmadıysa demiştim demekki 2008 yılının başında yasa deişmiş. onun için yanlış bilgilendirmiş olmayayım yani.