Ayrı yaşıyoruz nasıl boşanabiliriz
Merhaba biz 24 Mayıs 2007 de evlendik ..İkimizde öğretmeniz aynı ilçede farklı okullarda görev yapıyoruz..Ama kültürden kaynaklı daha düğünü yapmadığımızdan dolayı aynı eve giremedik ben çarşıda oturuyorum kendiside kendi okulunun lojmanında oturuyor arada bir gidip geliyoruz birbirimize..Ama en ufak bi sorunda tartışıyoruz ve ikimizde inatçıyız bu yüzden iki tarafta kendinden ödün vermiyor.. Ve şu anda ayrılık düzeyine geldik ama tutarsız bir ayrılacağım diyor bir ayrılmayacağım diyor ve 1 aydır görüşmüyoruz ama telefonla ya da mesajla iletişim kurabiliyoruz ama yine hep birbirmize aynı suçlamaları yapıp duruyoruz ve her iki tarafta bunları kabul etmiyoruz şimdi anlaşmalı boşanalım diyoruz bundan dolayı 1 yılın tamamlanmasını beklemek zorundamıyız..Ayrıca avukata gidip fikir danıştım 1 yılın dolmasına gerek yok diyor ben bir haftada boşanmanızı sağlarım diyor..
Aramızdaki bu ayrılığın sebebide birazda ailelerin etkin bir role bürünmüş olmaları acaba bu boşanmada sebeb yada neden olarak etki eder mi..
Ve anlaşmalı boşanmayı yani prosedürü yaptığımızda eşim dava günü attığı imzaya karşılık vazgeçerse nasıl bir seyir yol almam olur ya da olacak benim için.. Cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum..
Süreklide tartışıyoruz ve beni sevmediğini yazan mesajlar var bunun etkisi olur mu mahkeme için..
Re: Ayrı yaşıyoruz nasıl boşanabilirizz.
Anlaşmalı boşanma açabilmeniz için 3,5 haftanız var. Az kalmış.
Anlaşmalı boşanma tek celsede biter.
Çekişmeli boşanmada ilk celsede siz tanıklarınızı hazırlasanız bile karşı tarafın tanıklarının dinlenmesi için yaklaşık 2 ay sonrasına 2. celse için gün verirler.
Anlaşmalı boşanmada iki taraf bizzat mahkemede bulunmaz ise, veya bulunup nafaka, tazminat, velayet gibi konulardan birinde anlaşma sağlanmaz ise dava çekişmeli boşanma olarak devam eder.
Anlaşmalı boşanmada tanık gerekmez. Çekişmeli boşanmada gerekir. Ayrıca davacı taraf, davalı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlayamazsa dava reddedilir.
Re: Ayrı yaşıyoruz nasıl boşanabilirizz.
ayrıca ortada çocuk yok nafaka söz konusu olabilecek mi ikimizde çalışıyoruz..
Çekişmeli boşanmada mesajlar işe yarar mı çünkü ne onun ne benim şahitlerimiz var herşey bizbize iken oluyor tartışmalar yani aynı zamanda hiçbir şekilde ona karşı elimi kaldırmış değilim....
Çekişmeliye dönüşürse ve reddidilirse bu 3 yıllık karar otomatik olarak devreye mi giriyor ..
Giriyorsa 3 yılın dolması halinde bir başvuru halinde dava açıp boşanabiliyor muyuz..
TEŞEKKÜRLER yanıt için...
Re: Ayrı yaşıyoruz nasıl boşanabiliriz