Kapıcıyı ve Yöneticiyi şikayet edebilirmiyiz
Merhaba
Yeni bir apartmana taşındım. 5.katta oturuyorum.Taşınma sonucu boşa çıkan kolileri kapı önüne topladım. Yönetici kolileri kapıcı almakla görevli değil diyor. Bende inat ettim. Bunu kapıcı alacak dedim. Biraz araştırma yaptım ve şunları buldum.
Alıntı:
KAPICI , KALORİFERCİ ÇALIŞMA TALİMATI :
(Konut kapıcıları tüzüğünün 3/g maddesi uyarınca düzenlenmiştir. Ana taşınmazın girişinde ilan panosunda devamlı asılı bulundurulması gerekmektedir.)
Alıntı:
1- Kapıcı ;kat maliklerinin birlikte konut olarak kullandıkları gayrimenkulün müşterek yerlerinin,müştemilatının temizliğini yapmak ve temiz bulundurmak,ortak yerlerin genel anlamda gözetimini sağlamak ve nezaret etmek,çöpleri toplamak,bahçenin bakım ve sulama işlerini ve alış-veriş işlerini yapmakla görevlidir.
Alıntı:
Her işgünü çöpleri belirtilen saatlerde toplamak.
Alıntı:
14- Alış-veriş işleri diğer işlere göre öncelikle yerine getirilir. Çöp toplama işi akşam, bahçe sulama işleri ise sabah ve akşam saatlerinde yapılacaktır.
Yukarıda yazılı olanlar genel kanunmudur? Taşınma sonunda koli türü şeyleri almama kararı almışlar(öyle bir karar olduğunu sanmıyorum).
Çöplerin akşama kadar alınmaması halinde şikayette bulunacağımı söyledim. Yönetici resmiyetten pek anlamıyor.
Sizce ne yapmalıyım?
Koliler çöp değil mi?
Nerelere şikayet edebilirim?
Nasıl bir yaptırım uygulayabilirim?
Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
Re: Kapıcıyı ve Yöneticiyi şikayet edebilirmiyiz
Alıntı:
bestercab rumuzlu üyeden alıntı
Bende inat ettim.
İnat iyi bir huy değildir. İşlerinizi tersleşmeden çözün.
Bu konuda ısrarlıysanız önce bir karar defterine bakın.
sdt23 teşekkür ederim. İnatlaşmadım ama hepsini büyük boy poşete keserek doldurdum. Sonuçta kapıcıya taşıttım:rolleyes:
sayın sdt23.. bende bir soru sormak istiyorum müsadenizle.efendim,sitemizin yapılan genel kurulnda alınan karar gereği diş cephe boyanması kararı alındı ve bir firma boyaya başladı ,ancak pencere kenarları mermerler ve camlar hep boya oldu.. kendisiyle yaptığım görüşmede bunun normal olduğu ve boyalara karşı pencereye koruyucunun benım cekmem gerektğini söyledi maalesef site yöneticileride bu konuda sesiz kalmaktadır.bu konuyla ilgili yönetmelikte bir madde varmıdır emsal bir karar varmıdır,ben hukiki olarak hakkımı nasıl arayabilirim bilgi lutfen..şimdiden başarılar diliyorummm...