Işyerinde taciz nedeni ile istifa
Temmuz 2007 de yaklaşık 5 yıldır çalıştığım iş yerinden ayrıldım. bazı proplemler yüzünden biraz zaman geçti araştırıyordum ama bana yardım olacak kimse bulamadım. işten ayrılırken herhangi istifa dilekçesi imzalamadım. tazminat alabilirmiyim eski iş yerimden alabiliyorsam bunu nasıl yapmam gerekiyor.bana bu konuda yardımcı olun zor durumdayım.
Re: Işyerinde taciz nedeni ile istifa
merhaba...
Evet tazminat hakkınız var işten ayrıldıktan sonra eger tazminatınızı vermeye yanaşmıyor rıza göstermiyorsa beş yıla kadar dava açmaya hakkınız var...
merhabalar
yardımlarınız için şimdiden size teşekkür ederim.kıdem tazminatı için çalışma bölge müdürlüğüne dilekçe yazmam gerekiyomuş ama bunu yapmadan önce bir avukatla bu konuda grüşmem istenildi.nasıl bir yol izlemem gerekiyor bunu yapmam için işten ayrılma sebebim (taciz) lütfen yardımcı olrsanız sevinirim
Bahsettiğiniz sebep ISPATLAYABİLİRSENİZ fesih için haklı nedendir ve bu nedenle fesihte kıdem tazminatı hakkı doğar.Ancak dediğim gibi başınıza gelen bu durumu ispatlayamazsanız iddiadan öte gidemeyecektir.İddianızı ispatlayabiliyorsanız iş mahkemesinde kıdem tazminatınız için dava açabilirsiniz.
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunmak için avukatla görüşme şartı yok.Durumun karışıklığı,ispatın neredeyse imkansızlığı nedeniyle bir avukatla görüşmeniz,izleyeceğiniz yola birlikte karar vermeniz önerilmiştir.