Baska sehırde ifade vermek
açılan davamda baska sehırde okudugum için ifademi bıurada kullanmak istedim.acaba hakaret davasında tarafları karsılastırma gıbı bır durum olabılırmı?benım karsı tarafın yasadıgı yere gıdıp ıfade vermem zor.eger ben ifademi baska sehırde verirsem hangi hakimin kararı etkılı olacak?
Re: baska sehırde ifade vermek
İstinabe yoluyla sizin ifadeniz alınır. Burda davaya bakmaya yetkili mahkeme kararı verecek olandır. İstinabe yolunda 2. bir mahkeme davaya bakmaz.
peki biz karşı tarafla yüzleştirilecekmiyiz?
teşekkür ederim
Alıntı:
ardam88 rumuzlu üyeden alıntı
peki biz karşı tarafla yüzleştirilecekmiyiz?
teşekkür ederim
Yüzleşmek istiyorum derseniz ... esas dosyasına bakan yani yargılamanın yapıldığı mahkemeye gider duruşmalara katılırsınız... Eğer karşı taraf duruşmaya gelmiyorsa hakimden talep edersiniz , eğer gerekli görürse karşı tarafı duruşmaya çağırır , gelmezse zorla getirtir... yok eğer yüzleşmek istemiyorum derseniz duruşmalara katılmazsınız olur biter...
Re: Baska sehırde ifade vermek
ama davayı karşı taraf açtı ve ben suanda ankarada ögrenciyim muhtemelen de dava bıtene kdara ögrenciliğim süreceginden davanın açıldığı yere gitmem zor.yanı her durusmada ben okuduğum sehirde ifade verebılırmıyım?bunu hem karşı tarafın tehditlerinden hemde okulumdan dolayı istıyorum.cevaplarsanız sevınırım.