Anlaşmalı boşanmada mahkemeye çocuklarda getirilmelimi
Anlaşmalı boşanma için mahkemeye yaşları 5-8 olan çocuklarımında gelmesi hazır bulunması gerekirmi. Avukat ilk seferinde çocuklarda gelcek dedi, sonra büyük olanı getirsen yeterli olur dedi. Gerekli evraklar ve taraflar dışında çocuklarada gerek varmı? Cevaplar için teşekkürler.
Re: Anlaşmalı boşanmada mahkemeye çocuklarda getirilmelimi
Avukatınızın dediğini yapın. Nedenini anlamasak da bir bildiği vardır.
Taraflar anlaşarak protokol yapmışlarsa, çocukların kimin velayetinde olacağına kendileri karar vermişlerse ki vermişler o zaman çocukların mahkeme kapılarında psikolojilerinin bozulmasına müsaade etmenin bir anlamı yoktur tabi avukatınızın düşündüğü başka bir ayrıntı yoksa eğer...
Taraflar velayet dahil her konuda anlaşmışlarsa ve bu konuda hazırlanmış bir protokolü mahkemeye sunmuşlarsa, problem yok demektir. Hakim, taraflar velayet konusunda anlaştıkları halde çocukları görmek istemeyecektir. Bu sebepten, çocukların mahkemeye götürülmesi gereksiz olup, bu durumda yaşları itibariyle onların psikolojileri üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Avukatı olan birine, avukatın dediği yanlış dahi olsa, avukatın dediğinin tersine bir tavsiyede bulunmayı doğru bulmuyorum.
Bu durum için söylemiyorum ama avukatı olan birinin de avukatına sorabileceği sorulara bir de burada teyit araması da aynı şekilde yanlış.
Avukatın yaptıklarını beğenmiyorsanız azledersiniz, o avukatla devam ediyorsanız dediklerini yapmalısınız.
Sayın sdt23,
Vermiş olduğunuz cevapta haklısınız. Elbette, kendisini avukatla temsil ettiren birisinin, avukatının fikirlerini takip etmesi doğru olandır. Ancak, sayın musbey, böyle bir zorunluluk olup olmadığını sormuş. Benim ilk iletimde de sadece, böyle bir zorunluluk olmadığı ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği dile getirilmiştir. Avukatını dinlememesi yönünde bir telkinde bulunulmamıştır. Saygılarımla,
Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Anlaşmalı boşanma için gerekli tüm protokoller sağlandı, hazırlandı.
Şu durumda öğrenmek istediğim sadece çocuklar için böyle bir zorunluluk olup olmadığı konusuydu. Öğrendim.
Avukat benim değil karşı tarafın avukatı. Ben sadece bana gelen protolu imzaladım ve gönderdim (ayrı şehirlerdeyiz) ve duruşmaya gideceğim.