Re: Site Ücretini Alamadım
msn kayıtları delil olarak geçerli olmayabilir
davalı nın avukatı itiraz edebilir ki haklı sayılırda,
bildiğiniz gibi msn kayıtları kolayca değiştirebilir,
bu yüzden benim görüşüm msn kayıtları delil başlangıcı olabilir.
forumu içerik olarak kopyalayamaz
ama anasayfanız portal yada veritabanlı bağımsız sa onu aynen kopyalayabilir.
bu yüzden yaptığınız siteyi kapatmanız zaten hakkınız, ama ben dava açıp tazminat alabileceğinizi sanmıyorum
olay gayrı resmi , ortada bir satış sözleşmeside mevcut değil...
gene ödemiyorsa dava açmadan önce o sitede borcununuzu ödeyiniz gibi bir yazı yazabilirsin
onun dışında daha somut delile mutlaka ihtiyacınız var(telefon ses kaydı gibi bir kayıt alın, misal telefon açıp borcunu söyledin yaptığınız işi onun tarafından teyit ettirin v.s., yoksa alıcağınız parayı uzunca sürecek mahkemede avukat a harcayabilirsiniz ve msn konuşmalarıyla ben paranızı alabileceğinizi sanmıyorum
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
msn kayıtları delil olarak geçerli olmayabilir
davalı nın avukatı itiraz edebilir ki haklı sayılırda,
bildiğiniz gibi msn kayıtları kolayca değiştirebilir,
bu yüzden benim görüşüm msn kayıtları delil başlangıcı olabilir.
forumu içerik olarak kopyalayamaz
ama anasayfanız portal yada veritabanlı bağımsız sa onu aynen kopyalayabilir.
bu yüzden yaptığınız siteyi kapatmanız zaten hakkınız, ama ben dava açıp tazminat alabileceğinizi sanmıyorum
olay gayrı resmi , ortada bir satış sözleşmeside mevcut değil...
gene ödemiyorsa dava açmadan önce o sitede borcununuzu ödeyiniz gibi bir yazı yazabilirsin
onun dışında daha somut delile mutlaka ihtiyacınız var(telefon ses kaydı gibi bir kayıt alın, misal telefon açıp borcunu söyledin yaptığınız işi onun tarafından teyit ettirin v.s., yoksa alıcağınız parayı uzunca sürecek mahkemede avukat a harcayabilirsiniz ve msn konuşmalarıyla ben paranızı alabileceğinizi sanmıyorum
Telefonda bana ''yarın bir kısmını yatıracağım paranın hesap numaranı wer gibi'' konuşmalarımız 2 gün öncesinde mevcuttu..Ama ben telefon görüşmesini kayda almadım.Üstelik bu telefon görüşmesinde sanatçı beni ''yarın evinin oraya gazaeteci arkadaşları yığar,seni rezil ettiririm'' gibi komik bir tehdidi de mevcut.
Bir de olay gayri resmi değil.Siteyi onun izniyle yaptığım,kendi forumuna girip yazdığı ve onun anaysafadaki yazısı mevcut.Bir de sitenin yaznında ''xxx xxx resmi web sitesi ve fanclub forumu'' açıklaması var??
Ne önerirsiniz?
Sayın nikon ben gerçekten bu kadının resmi web sitesine öyle bir yazı yazarsam,suçlu duruma düşmöem değil mi?Malum belki insafa gelir rencide olmayayım diye ama ...Bir de o bana dava açmasın?
Bir yardım rica etsem,kabalık etmiş olmam değil mi..İnternet kafelerden bağlanıyorum da sık aralıklarla gelip bakıyorum cevaplayan olmuş mu diye :(
Alan adını devrederken bir sözleşme imzalamadıysanız sonuç elde etmeniz çok zor. Karşı taraf sizi parayı elden verdim daha ne istiyorsun gibi savunmalarda bulunabilir. Hostin ve domain ticaretlerinde basitte olsa devralıp ve satıldığına dahil imzalı bir kağıt kullanın.
Alıntı:
hacker-06 rumuzlu üyeden alıntı
Alan adını devrederken bir sözleşme imzalamadıysanız sonuç elde etmeniz çok zor. Karşı taraf sizi parayı elden verdim daha ne istiyorsun gibi savunmalarda bulunabilir. Hostin ve domain ticaretlerinde basitte olsa devralıp ve satıldığına dahil imzalı bir kağıt kullanın.
Alan adını ben aldım.Forumu ben aldım.Bunların bir faturası zaten benim elimdedir,kaldı ki sanatçı benle domaini bana sat derse ben site ücretini de alabilirim.
Benim anlatmak istediğim mevzu ben bu parayı nasıl alabilirim tazminat dışında?Hususi cep telefonunu kapattırdı parayı istemeyeyim diye ulaşamıyorum da..Ayıp be üstelik fiyatı da kendisi belirlemişti, okey dedik,sonra taksitle öderim dedi ona da okey dedik,vereceği fiyatı buraya yazsam gülersiniz..Koskocaman sanatçısın be bunlar parayı bu kadar mı çok seviyor..:kızgın: Sinirden 1 haftadır uyuyamıyorum.Siteye yazmam halinde ''borcunu ödemediğinden sitemiz kapalıdır'' diye; acaba haklıyken haksız duruma düşer miyim?
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Alan adını ben aldım.Forumu ben aldım.Bunların bir faturası zaten benim elimdedir,kaldı ki sanatçı benle domaini bana sat derse ben site ücretini de alabilirim.
Benim anlatmak istediğim mevzu ben bu parayı nasıl alabilirim tazminat dışında?Hususi cep telefonunu kapattırdı parayı istemeyeyim diye ulaşamıyorum da..Ayıp be üstelik fiyatı da kendisi belirlemişti, okey dedik,sonra taksitle öderim dedi ona da okey dedik,vereceği fiyatı buraya yazsam gülersiniz..Koskocaman sanatçısın be bunlar parayı bu kadar mı çok seviyor..:kızgın: Sinirden 1 haftadır uyuyamıyorum.Siteye yazmam halinde ''borcunu ödemediğinden sitemiz kapalıdır'' diye; acaba haklıyken haksız duruma düşer miyim?
İmzalı bir anlaşma olmadığı için hiç bir hak talep edemezsiniz. Siteyi kapattığınız zamanda karşıda ki kişi ben ücreti vermiştim sen benden tekrar niye para istiyorsun ve sitemi ne hakla kapatıyorsun dediği zaman savunacak bir kanıtın olması lazım..
Alıntı:
hacker-06 rumuzlu üyeden alıntı
İmzalı bir anlaşma olmadığı için hiç bir hak talep edemezsiniz. Siteyi kapattığınız zamanda karşıda ki kişi ben ücreti vermiştim sen benden tekrar niye para istiyorsun ve sitemi ne hakla kapatıyorsun dediği zaman savunacak bir kanıtın olması lazım..
karşı tarafın ben parayı vermiştim demesi için delillerle ispatlaması lazım
en basitinden karşı tarafın hesabına para aktarması lazım bunun dekontunu sunması lazım
öyle varsayım ile vermiştim,yapmıştım, şöyleydi ,böyledi bunlar olmaz
ayrıca en başta dava açıcak kişinin karşı tarafın yaptığını iddia ettiği şeyi ispatlaması lazım
o yüzden asla sizden siteyi nasıl kapatıyorsun diye hesap soramaz
sözleşme yada yazılı bir belge olmadan gerçekleşen alım- satım gayri resmi olur
sonuçta söz uçar - yazı kalır
dava açsanızda bir şey alabilmeniz ne yazıkkı zor ve avukat v.s. uzun zaman sürebilecek bir dava için ve sonucu belli olmayacak bir şey için o kadar masraf yapmaya gerek varmı bilmiyorum,ha bunu rezil etmek artık amacım,maddi düşünmüyorum derseniz anlarım
şunu unutmayın
site şu an sizin,ne isterseniz onu yazarsınız, ne isterseniz onu yaparsınız
bence de hiçbirşey yapamazsın ama sen sanatçının adını verirsen belki utanır.