Kayınvalidemin ikinci eş durumunda olması
kayınvalidem ikinci eş durumunda ve çocukları (eşim) birinci eş üzerine kayıt ettirilmiş. bu durumda kayınvalidem, ne eşinin nede çocuklarının sağlık güvencesinden yaralanabilmektedir. ileride sıkıntı olmaması amacı ile çocuklarının veya eşinin üzerine sağlık sigortası (ssk) yapılabilir mi? neler gerekli?
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
Re: kayınvalidemin ikinci eş durumunda olması
1.eş 2.eş nedir?
Kayınvalideniz resmi nikahlı değil mi? Çocukları babanın resmi nikahlı eşin çocukları olarak mı geçirilmiş nüfus kayıtlarına?
mrb ben 5 aylık evliyim ve 3 aylık ta hamileyim esimde siddetli gecimsizlik yuzunden bosanmak istiyorum esimde bosanmak istiyor fakat dugunumuzde takılan takılar esimde bosanma davasını esim acıcak ben esimden hem takıları hemde tazmınat veya nafka alabilirmiyim ayrıca cocugun velayetı dogdugunda mı yoksa bosanırkenmı karar verılıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
evet aynen öyle erdoğan bey
kayınvalidem ikinci eş durumunda olduğundan resmi nikahlı değil ve çocukları (eşim) resmi nikahlı birinci eş üzerine kayıt ettirilmiş. bu durumda kayınvalidem, ne eşinin nede çocuklarının sağlık güvencesinden yaralanabilmektedir. ileride sıkıntı olmaması amacı ile çocuklarının veya eşinin üzerine sağlık sigortası (ssk) yapılabilir mi? neler gerekli? hukuki boyutu nedir?
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...