Görevden Alinmanin Süresi
ben Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir özel öğretim kurumunda görev yapmaktayım bundan yaklaşık 7 ay önce bir soruşturma nedeni ile ilköğretim müfettişleri tarafından görevden alındım. aşağıda bazı bilgiler vereceğim ve sorularım olacak bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
1. o dönemde özel bir kurumun müdürü iken aynı zamanda başka bir özel kurumunda şirket ortağı idim. şirket ortağı olduğum kurumda herhangi bir yöneticilik eğitimcilik vs gibi bir vasfım bulunmamaktadır. yani şirket ortaklığı dışında hiç bir vasfım bulunmamaktadır (şirket müdürü de değilim).
2. ortağı olduğum kurumda resmi evrakta tahrifat suçlaması ,ile ilköğretim müfettişlerince soruşturma açıldı ve hem kurumun müdürü hem de ben müfettiş süre belirtilmeden bundan sonra müdürlük ve kuruculuk yapamaz diye karar verildi. idare mahkemesine dava açtık ve dava devam ediyor.
şimdi sorum şu;
1. bu görevden alınma da benim kurumda herhangi bir yöneticilik vasfım bulunmamasına rağmen başka bir kurumdaki yöneticilik vasfım alınabilir mi
2. verilen idari ceza süresiz olabilir mi veya süre konulacaksa bu ne kadar süre olmalıdır.
10 yıllık geçmişimde herhangi bir ceza vs. de almadım sicilimde en küçük bir ceza da bulunmamaktadır.
eğer süre konulması gerekirse bundan sonra benim yapmam gereken şey nedir. bana yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
Re: Görevden Alinmanin Süresi
bu konuda bana yardımcı olacak kimse yokmu acaba