Nasıl bir istifa yazıp haklarımı isteyebilirim
Merhabalar,
Ben 01.10.2006 tarihinden buyana bir şirkette çalışmaktayım maaşlar bir sonraki ay içerisinde ödeniyordu fakat şubat ayının maaşını halen alamadım. Noter vasıtasıyla istifa yazıp göndermek istiyorum. Hiç yıllık izin kullanmadım. Hangi haklardan yararlanabilirim ve hangi formatta nasıl bir istifa dilekçesi yazabilirim? Şuabat maaşını alsamda böyle bir hakkım var mı ? Acil yardımalrınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Re: Nasıl bir istifa yazıp haklarımı isteyebilirim
"Şubat ayı maaşını 2 aylık bir süre geçmesine rağmen alamadığım için işten ayrılıyorum" şeklinde bir dilekçeyi işverene verip, işten ayrılırsanız, kıdem tazminatı, kullanılmayan senelik iznin ücretini ve ödenmemiş olanm ücretleri almanız gerekir. Ödenmezse dava açarsınız. Selam.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
"Şubat ayı maaşını 2 aylık bir süre geçmesine rağmen alamadığım için işten ayrılıyorum" şeklinde bir dilekçeyi işverene verip, işten ayrılırsanız, kıdem tazminatı, kullanılmayan senelik iznin ücretini ve ödenmemiş olanm ücretleri almanız gerekir. Ödenmezse dava açarsınız. Selam.
İlginize teşekkür ederim. istifa dilekçesini verdikten sonra 15 gün çalışmaya devam etmek zorunluluğum var mı? dilekçeyi noter vasıtasıyla mı yoksa elden mi vermeliyim?
Öncelikle ,15gün önceden haber vermem gerekir diye düşündüğünüz süre ihbar süresidir ve sizin için 15 gün değildir.
Bu süre işyerinde çalışma süresine göre değişir ve 1,5 yıldan fazla 3yıldan az çalışmalar için bu süre 6haftadır.
Haklı nedenle sözleşmenizi sona erdirdiğiniz için ihbar süresine uymanıza gerek yok.
Noterden bir ihbarname ile sn.Bilgili'nin belirttiği içerikteki sözleşme feshini gönderir haklarınızı talep edersiniz ve işe gitmezsiniz.Ödenmemesi durumunda dava açarak alabilirsiniz.
Sayın bilgili hocama katılıyorum.
ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim. dilekçemi işten ayrılıyorum diye mi veya Haklı nedenle sözleşmenizi fesih ediyorum diyemi bitereceğim birşey farkediyor mu? kıdem tazminatı, yıllık izin ücretini, varsa maaş alacağımın faizini dilekçede belirtmem gerekiyor mu ?
nasıl yazacağıma dair bana bir dilekçe örneği de yazabilirmisiniz? saygılarımla
Alıntı:
isci123 rumuzlu üyeden alıntı
nasıl yazacağıma dair bana bir dilekçe örneği de yazabilirmisiniz? saygılarımla
sayın avukatlar yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla
Sn.Bilgili örneği vermiş!