Türk soyluların sigorta işlemleri
Merhaba,
Türk vatandaşlığından kendi isteğiyle çıkıp (haliyle türk soylu) türkiye'de yaşayan birisi, sigortalı bir işte çalışabilmesi için çalışma izni gerekli midir ?
Bazı durumlarda yabancılara göre daha avantajlı olunduğu için belki çalışma iznine gerek olmadan sigorta yaptırma imkanı olabiliyordur onu öğrenmek istiyorum.
(Vatandaşlık hukuku bölümüne açmıştım ama sanırım burası daha uygun bu konu için.)
Teşekkürler
Re: Türk soyluların sigorta işlemleri
Kendi isteğinizle çıkmak, ifadenizden, vatandaşlıktan izinle mi çıktığınızı anlayalım???
Yani pembe kartınız var mı ??
evet vatandaşlıktan izinle çıkmaktan bahsediyorum ama pembe kart başvurusunda bulunmadığımız için elimizde yok. ama alma hakkımız var, o şartlara uygun çıktık.
bir fikri olan yok mu acaba ??
Alıntı:
SnypeR rumuzlu üyeden alıntı
evet vatandaşlıktan izinle çıkmaktan bahsediyorum ama pembe kart başvurusunda bulunmadığımız için elimizde yok. ama alma hakkımız var, o şartlara uygun çıktık.
Öncelikle pembe kartınız çıkartmalısınız. Çünkü resmi işlemler için sizden kimlik ibrazı istecektir.
Türk vatandaşlığından kaynaklanan tüm haklarınız saklıdır. 4112 Saylı Yasa uyarınca da çalışma izni almanıza gerek yok.