Ifade ozgurlugu? Haberturk ve Altemur Kilic
Bu ne bicim ifade ozgurlugu? Haberturk ve Altemur Kilic
Cok begendigim, Ataturk ilkelerine bagli, Turkiye dusmani bazi kesimlerin muzmin hedefi, Sayin Altemur Kilic, benim gibi Turkiye vatandaslarinin goruslerini belirtirken Haberturk gazetesini rahatsiz etti ve isinden oldu.
Saldirilar ilk olarak bazi okurlardan gelmeye basladi. Ondan sonra Sayin Kilic'in Cetin Altan hakkinda yazdigi guzel bir yazi Haberturk yonetimini rahatsiz etti. Antiparantez, bu yaziyi Sayin Cetin Altan kusura bakmasin, coktan hak etmisti. Editor Tarik Toros, hic gerek yokken, gazetenin Kilic'in fikirlerine katilmadigini yazdi. Buna bazi okurlar tepki gostermesine ragmen bir sonuc alinamadi.
1 milyon Ermeni'nin, Turkler tarafindan olduruldugunu iddia eden Orhan Pamuk gundeme dusunce, "Kara Kitap" yazarinin hakkinda yaptigi hakli elestiri ise Sayin Kilic'i isinden etti. Buna inanmak oldukca guc. Pamuk, dedelerimizi soykirimla mahkum edecek, benim ya da Kilic'in bu haksizliga karsi medeni bir sekilde cevap hakkimiz olmayacak.
Ben, ifade ozgurlugumu kullanip, gerektiginde kisileri, belli kurallar icinde elestirme hakkim olduguna inaniyorum, ve bunun Bati ulkelerinde oldugunu biliyorum. Kendim yazar olmadigima gore, bunu benim icin cesurca ama medeni bir sekilde yapan Altemur Kilic gibi buyuklerimin medya'da yer almasini diliyorum. Altemur Kilic'in babasinin, Kemal Ataturk'un en yakin arkadaslarindan "Kilic Ali" oldugunu eklemek isterim.
Eger aranizda benim gibi dusunenler varsa, lutfen editor@haberturk.com adli adrese Altemur Kilic'in Haberturk'deki isine son verilmesini uygun bir dil ve uslupla kinayan yazilar gonderiniz. Tesekkur ederim. Ilgilenenler, Altemur Kilic'in yazilarini Ortadogu gazetesinde izleyebilirler.
Konuyla ilgii adresler:
Kilic'in isinden nasil atildigini anlatan Ortadogu gazetesinde yayinladigi yazi: http://www.ortadogugazetesi.com/haber_d.asp?haber=1611
Ayrica, www.haberturk.com