Re: Haklı sebeplerin ispatı ?
İşten ayrılırken hiç bir sebep göstermemiş olmanız sizin için sorun yaratmaz. Dava açtığınızda işten ayrılma sebebi olarak ödenmeyen ücretleri ve eksik yatan sigorta primlerini ileri sürersiniz ve bunu da kanıtladığınıda kıdem tazminatını da kazanmış olursunuz. Selam.
Abbas bey, alakanıza çok teşekkür ederim. Dava açmadan önce durumumu Bölge İş Denetim Bakanlığı' na bildirsem. (çünkü daha içeride 4 maaş kadar alacağım var). En azından maaş alacaklarımı bir an önce almak istiyorum. Çünkü mahkeme süreci malesef epey uzun bir süreç diye tahmin ediyorum.
Bölge İş Denetim Bakanlığı' nın nasıl çalıştığı hakkında beni aydınlatabilir misiniz?
Yani orasının görevlendireceği bir müfettiş, benim işten çıktığım gün almam gereken geçmişe dönük bütün maaşlarımın bana bir an evvel verilmesini sağlayabilir mi?
Bölge Çalışma Müdürlüğü,
şikayette bulunduktan sonra müffettiş incelemeye gider,tesbit yapar.
Alacaklı olduğunuzun tesbit edilmesi durumunda ,maaş alacaklarınızın size ödenmesi gerekir şeklinde bilgi verir,uygunsuzluklar için iş yerine ceza uygular,
ama maaşınızın hemen ödenmesi için herhangi bir yaptırımda bulunamaz.
Müffettişin vereceği rapor ,alacaklarınız için dava açmanız durumunda elinizde delil teşkil eder.
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkr ederim.