supo rumuzlu üyeden alıntı
Bizim yönetici aidatın içinde "temizlik görevlisi" adı altında daire başına 30 YTL para topluyor. Ancak sözlü olarak apartmanın 2 günde bir paspaslandığını söylese de 10 gündür ne paspas ne temizlik yapılmııyor. (Aslında 3 aydır ben bir kere bile apartman temizliği yapıldğını görmedim). Sonradan farkettim ki yönetici bu işi yanında çalıştırdığı kadına yatırıyormuş güya. Yanında çalışan kadınla konuştuğumda diyor ki "ben her hafta apartmanı temizleyemem, bisürü işim var, on kişiye yemek yapıyorum her gün" vs diyor.. Anladığım kadarıyla yöneticimiz apartmanda işyeri olarak kullandığı dairesinde yanında çalıştırdığı kişinin maaşının bir bölümünü (ya da tamamını, bilemiyorum) apartman aidatı olarak topladığı paradan ödüyor. Bu yasal mıdır? Üstelik kadın temizlik falan da yapmıyor. Hukuk yoluyla bir belge istesem bu temizlik görevlisi parası için ne gibi bir belge çıkarabilir? Minareyi kılıfına uydurabilir mi? Yoksa bu yolu seçeyim mi?
Aslında küçük esaplar yapan biri değilim, benim sorunum bu temizlik parası dğil ama genel problemin bu başlıkta yeri olmayacağı için sadece bu kısmını yazdım. Genel sorunumu başka bir başlıkta yazacağım. Tavsiyenizi duymak isterim.