Vergi İademi Almak İstiyorum
Herkese merhaba,
Ben 2004 yılının tamamında özel bir bankada çalışmış birisi olarak 2005 yılının Ocak ayında istifa ettim, tabi istifamdan önce 2004 yılına ait vergi iademi almak amacıyla zarfımı da bankanın gerekli bölümüne imzalayarak ilettim,
Şu an banka benden hala buna ragmen aşağıda belirttiğim gibi bir yazı imzalamamı istemektedir, bu yazıyı imzalamadıgım takdirde hakkım olan bu parayı bana veremeyecegini sebep olarak da 255 No'lu Gelir Vergisi Tebliği'ni öne sürmektedir.
İnternetten bu tebliği inceledim ancak sizlerede danışmak istiyorum, istifa eden biri olarak, ve vergi iade zarfını imzalayan biri olarak aşağıdaki gibi bir kagıdı imzalamak zorunda mıyım? Cevabınız HAYIR ise ben hakkımı nasıl savunabilirim.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Bankanın İmzalamamı İstediği Yazı İçeriği
....................... tarihinde bankanızdan ayrılmış bulunmaktayım. 2004 yılına ait vergi indirimine konu olan harcama belgelerini kanuni süresi içinde tarafınıza teslim ettim. Ayrılma tarihinden itibaren hiç bir işyerinde çalışmadığımdan, kalan vergi indirimi tutarımın .............. nolu personel maaş hesabıma ödenmesini rica ederim.
24 Aralık 2004 tarihli resmi gazete yayınlanan 255 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin 10 nolu maddesi esasları doğrultusunda ; yanlış beyandan dolayı doğacak her türlü cezayi müeyyideyi peşinen kabul ve taahhüt ettiğimi bildiririm.
Saygılarımla,
SİCİL NO :
İSİM :
İMZA :
TARİH :