Merhabalar;
2 gün önce yeni aldığımız evde bulunan eski ev sahibi tutarsız davranışlar sergiliyor. Evi boşaltacağına dair inancımı kaybettim, şu an kendisiyle bir kira sözleşmem yok. Tahliyesi için nasıl bir yol izleyebilirim. Saygılarımla;
Printable View
Merhabalar;
2 gün önce yeni aldığımız evde bulunan eski ev sahibi tutarsız davranışlar sergiliyor. Evi boşaltacağına dair inancımı kaybettim, şu an kendisiyle bir kira sözleşmem yok. Tahliyesi için nasıl bir yol izleyebilirim. Saygılarımla;
Satın alalı 2 gün olmuş. İnancınızı kaybetmek için erken değil mi?
Satın almadan önce bunu hesaba katıp işinizi sağlama bağlamamışsınız.
Şimdi dert yanıyorsunuz. Satın almadan önce yapılabilecek işler vardı.
Hukuki yollara başvurmadan önce uzlaşmaya, bir çözüm bulmaya çalışın.
Çünkü eğer kötü niyetli ve inatçıysa hukuki yollardan bu işin sonuçlanması zaman alacaktır.
Cevabınıza teşekkür ederim. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz.
Öncelikle bu işin kolay olmayacağını söyleyebilirim. Yapabileceğiniz en iyi şey
3091 sayılı kanun uyarınca satın aldığınız tarihten itibaren 60 gün içinde kaymakamlığa fuzuli işgal nedeniyle başvurmak olacaktır. Nasıl yapacağınız aşağıdaki linkte anlatılıyor.
http://www.besiktas.bel.tr/channels/1.asp?id=240
Eski mülk sahibi çeşitli şekillerde buna itiraz edebilir. Ama kanunun nasıl suistimal edilebileceğini öğretmemek adına buna girmeyeceğim ve bundan sonuç almanızı temenni edeceğim.
Bu arada şunu da unutmamalı:
Kiralayanın kira parasını isteği kişi fuzuli şagil sayılmaz, yine kiranın bu kişi tarafından yatırıldığı kiralayan tarafından baştan beri bilinmesi halinde kiralananda oturan bu 3. kişi fuzuli şağil sayılmaz.
İlginizi gerçekten sevindim. 1) Eski ev sahibi, yakınına eski tarihli kira kontratı yaparak, bu evde biz değil kiracı var diyebilirmi. 2) İşgaldan doğan kira alacağımmı olur?
3) Anlaşmaya gitsek, 4 ay sonraya boşaltma taahhütnamesi alsam geçerli olurmu.
tahliye taahhüdü al.
oturduğu süre için fuzuli şagil olarak kira tazminatı alırsın.
akdi halde tahliye davası açarsın . bu da uzun sürer. hatta başkasına kiralarsa o zaman çok kötü olur.boşaltman daha zor olur.
Tahliye taahhüdü, sıkıntısız bir şekilde bu işi bitirmemi kesin şekilde sağlarmı?
yani sağlar tabi. noterden olsun.