-
Miras paylasımı
öncelikle ilginize teşekkur ederim! benim sorum söle olacak bir baba 1 eş 3 çocuk baba 1998 yılında rahmetli oluyor bu dönemde babadan kalan miraz var bunlardan bazıları gayrimenkul bazılar işletme! ama burada beni ilgilendiren konu şu bir arazi bu arazinin ustunde bir çiftlik ve babanın zamanında koymuş ve işletmiş oldugu bir işletme ! baba rahmetli oluyor ve işletme o dönemde ailenin en büyük abisine aynı ( baba zamanındaki firma) firma verg, levhası devam ediyor ve işletme ruhsatıda babadan kalan ruhsat abinin adına yenilenenerk devam ediyor! şimdi 3 kardeş anlaşamıyacak durumu geliyor ve en büyük abide kimseye burnundan kıl aldırmıyor! kardeşlerden biri diyorki beni hakkıma düşen kapalı alanı ve alanı ayırlalım ben bu alanı kiraya verecem diyor! ama abi şiddetle karşı çıkıyor ve istemiyor pekiş ozaman sana kiraya veriyim diyor onuda istemiyor! ve böyle bir tavır içinde bu durumda nasıl bir hukuk savaşına girilebilinir! şimdiden teşeekürler!
-
Re: Miras paylasımı
İzale i şuyu u davası açılır,anlaşma olmazsa mallar açık arttırma yoluyla en çok parayı verene satılır,ortaklık sona erdirilir.
Siteye üye olurken kabul edilen forum kuralları https://www.hukuki.net/rules.asp idark edilir.Türkçe yazım kurallarına uygun ileti,konu bütünlüğünü sağlamak ve forum kirliliği yaratmamak için, tekrar yapmadan bir tek konu altında açılır.