4 defa yetersiz ehliyetten ceza ve yaralamalı trafik kazası
Merhabalar... 2006'da ve 2007'de 2'şer tane yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan toplamda 4 defa ceza aldım. Bu cezaların 2007'de olan 2 tanesinin tamamını ödedim ve makbuzlarını muhafaza ediyorum. 2006'da olan cezalar başka şehirde olduğu için ödeyemedim fakat elime ödememi gerektiren herhangi bir yazı ulaşmadı. Aynı suçu defalarca işlediğim için cezaların değişmesi gerekmez mi? Yoksa aynı suçu defalarca işlediğimin farkında mı değiller? Ödemediğim 2 cezanın üstünden 2 yıla yakın bir süre geçti bu cezalar daha sonra karşıma çıkar mı? Vergidairesinden borcuma baktırdım ödediğim cezalardan 1 tanesi görünüyor fakat diğerlerinden ses seda yok! Bu durum daha sonra başıma ne gibi bir bela açar ayrıca hapis cezası alırmıyım? (bu aldığım cezalar 30 gün hapisten paraya çevrildi)
Trafik kazası olayına gelince olay çok karışık daha önce forum sayfasına yazmıştım baya bir okunmuş ama cevap veren olmadı... Olayı anlatmayacam sadece şunu sormak istiyorum! Trafik kazasında 2. mahkemeye de çıktım 3.sü kapıda! ama ehliyetsiz olduğumu sanırım ne hakim biliyor ne de kazaya karışan diğer taraf... Bu konudan hiç söz edilmedi... Bu durum ortaya çıkarsa hakkımda nasıl bir işlem başlatılır? Ayrıca 10 gün önce alkollü araç kullanmaktan 6 ay ehliyetime el kondu (ehliyetim vardı bu sefer :)) 10larca hukukçuya sordum herkez başka bişe söylüyor... (umarım siz değerli hukukçulardan bir sonuç elde ederim şimdiden teşekkürler)
Re: 4 defa yetersiz ehliyetten ceza ve yaralamalı trafik kazası
:kızgın: Yıllardır adını duyduğumuz trafik canavarını bulduk sonunda