İşverenim tazminatımı vermiyor
Ben 4.5 yıldır bir şirkette çalışıyorum.1700 ytl maaş alıyorum ve 6 ay önce de evlendim.Evlilik nedeniyle işten ayrılmak istediğimde işverenim para tazminatımı vermeyeceğini söyledi ve avukatlarınla avukatlarımın konuyu aralarında halletmelerini kendisiyle bir daha görüşmememi söyledi.Böyle bir hakkı var mı?Bir de maaşımı asgari ücret üzerinden yatırıyordu ben gerçek maaşım üzrinden nasıl alabilirim???
Re: İlşverenim tazminatımı vermiyor
Merhabalar..
Evlilik nedeniyle isten ayrilip kidem tazminatina hak kazanabilmeniz icin oncelikle bayan olmaniz gerekiyor.Yine evlilik tarihinden itibaren 1 yil icinde isten ayrilmaniz gerekmektedir.Sayet bu 2 sart da saglanirsa isvereninizin kidem tazminatinizi vermemesi gibi bir durum soz konusu olamaz.Sayet kidem tazminatiniz odenmez ise Is Mahkemesi'nde dava acarak bu hakkiniza kavusabilirsiniz..Ucretinizin dusuk gosterilmesi ise cogu isverenin basvurdugu yollardan birisidir.Bunu isyerinizde calisan diger iscilerin tanikligi yardimiyla ispat edebileceginiz gibi elinizde bu hususu ispat eden bir belge var ise bunu da delil olarak ileri surebilirsiniz..Yine Is Mahkemesi sizin durumunuzda olan bir iscinin ne kadar ucret alacagini ilgili oda veya meslek kurulusundan soracak,onagore hukum tesis edecektir.
Saygilarimla
peki ulaş bey evlilik nedeniyle istifa ettiğim içnde ihbar süresini tam calışmak zorundamıyım?
Değilsiniz. Evlilik nedeniyle fesihte ne ihbar süresi ne de ihbar tazminatı söz konusu değildir.