Eşim evi terk etti ve boşanmak istiyor
21/02/2008 tarihinden 2 gün önce eşimle bir tartışmamız oldu ve araya giren aile dostlarmız sayesinde barıştırıldık ve birbirimizden özür diledik,hatalarımızı gözden geçirdik ve düzeltmek ve bundan sonra aynı hatalara düşmemek üzere anlaştık.
Ve eşim benden kendisine 10-15 günlük bir izin vermemi,ailesinin yanına şehir dışına gitmek istediğini,kafasını toparlamak istediğini,ve tertemiz bir sayfa açarak geri döneceğini söyleyerek 4 yaşındaki oğlumuzuda alıp gitti.Güvendim ona,hiçbir şekilde aklımın ucundan ters birşey geçmediği halde,gittikten 3 gün sonra bana maille ulaştı ve artık bana dönmeyeceğini yaşadığımız şehirden(kasabası)sıkıldığını ve onun ailesinin bulunduğu şehire taşınırsak tekrar birlikte olabileceğimizi söyledi.Aksi takdirde boşanma davası açacağını söyledi,tabiki bu durum karşısında şok oldum.
Eşimi çok seviyorum,onunda beni çok sevdiğinden asla şüphem yok,ve arada 4 yaşında bir oğlumuz var.Eşimi bu fikrinden vazgeçirmek için 1 ay boyunca mücadele verdim,herşeyin bir tarafa olduğunu bu birlikteliğe çocuğumuz için devam etmemiz konusunda kelimenin tam anlamıyla yalvardım ama hiçbir olumlu yanıt alamadım.
Şehir değiştirip yeniden bir hayata başlamak yeni bir düzen kurmak içinde bulunduğum şartlar doğrultusunda mümkün değil,çünkü işyerime ait yüksek miktarda elektrik borcum,sosyal güvenlik kurumuna aynı şekilde borcum olup
kıpırdayacak durumum yok.
1.Sorum:Eşim giderken,kendisine ve oğlumuza ait elbiselerin büyük bir kısmını almadan gitti.Acaba gönderirsem mahkemede aleyhime gelişecek olumsuz bir sonuç çıkarmı?Hakim bana,madem eşinden ayrılmak istemiyordun da neden elbiseleri gönderdin, teşvikte bulundun dermi?
2.Sorum:Anlaşmalı bir boşanma olmayacağı görüşündeyim,eşim dava açarda ben mahkemede hakime boşanmak istemediğimi,eşimin evine dönmesini istediğimi onu çok sevdiğimi,çocuğumuzun anne ve baba sevgisiyle büyümesi gerektiği yönündeki görüşümü dile getirdiğimde süreç aleyhime olurmu?
Çok fazla uzattığımın farkındayım,mümkün olduğu kadar özetlemeye çalıştım,öncelikle bu durum için özür dilerim,ve konuyla ilgili görüş,öneri ve yardımlarınızı beklediğimi belirtirim.
Sevgiler
Re: Eşim evi terk etti ve boşanmak istiyor
Bir boşanma davası açıldığı takdirde davacı, davalının boşanmaya neden olan kusurunu ispatlamalıdır. Davacı davalının kusurunu ispatlayamazsa, davalı da boşanmayı istese bile nafaka, tazminat, velayet gibi konularda anlaşma sağlanmazsa boşanmaya karar verilmez. Davacı davalının kusurunu ispatlayamazsa, davalı boşanmak istemiyorsa yine dava reddedilir.
Eşinizin istediği kıyafetleri göndermek aleyhinize olmaz. Gönderin.
Mahkemede hakime boşanmak istemediğinizi, eşinizin evine dönmesini istediğinizi onu çok sevdiğinizi, çocuğunuzun anne ve baba sevgisiyle büyümesi gerektiği yönündeki görüşünüzü dile getirmeniz halinde süreç aleyhinize olmaz.
Eşinize zaman verin, sabredin, her zaman olumlu davranışlar içinde bekleyin.
Aracılarla birlikte olmak istediğinizi bildirin.
Evden ayrılışının üstünden 4 ay geçtikten sonra mahkemeye başvurarak mahkeme kanalıyla "eve dön" çağrısı yapabilirsiniz. Mahkeme kanalıyla usulüne uygun bir şekilde samimi "eve dön" çağrısı yapılan eş 2 ay içinde eve dönmeli veya eve dönmemek için haklı bir neden göstermelidir.
Eş eve dönmez veya dönmemek için haklı neden gösteremezse 2. aydan sonra açılacak davada tam kusurlu sayılır.
Re: Eşim evi terk etti ve boşanmak istiyor
Beni tedirgin eden konu elbise konusuydu,kanunlarla duyguların arasında kalmak,ve ne yapılacağını bilememek gerçekten zor.İlk etapta hemen elbiselerini gönderceğim,bende huzurlu olmak isterim bu konuda.
Evet dediğiniz gibi 4 ay dolduktan sonra samimi olarak eve dön ihtarını yapacağım ve zorda olsa bekleyeceğim.Özellikle bu tür durumlarda sabır ciddi anlamda fayda sağlayacak görüşündeyim sizin gibi.
İlgi ve alakanız için çok çok teşekkürler ederim.