İcra talebimde izleyeceğim yol ve icra dairesine yatıracağım tutar nedir ?
Vereceğiniz yanıta şimdiden teşekkür ederim.
Şirket sahibiyim 2007 şubat ayında bir şirkete 4300 ytl açık fatura kesdim, 1000 ytl yi biraz uğraşarak makbuz karşılığı aldım, aylar sonra 2000 ytl lik bir müşterisinin çekini aldım fakat makbuz vermedim, şu an ise gerçek olarak 1300 ytl alacağım var, fakat bu belge verilmeyen 2000 ytl lik kısmını da (beni çok uğraştırdıklarından) karşı taraf ödenmedi olarak görünürmü ?
Noter den yapacağım tebligatı hangi adrese yapmalıyım ? (şirket şu an o adreste değil.)
Kaç gün bekledikten sonra icra dairesine başvurmam gerekir ?
İcra dairesi % de olarak benden kaç para yatırmamı ister.?
Saygılarımla.
Re: icra talebimde izleyeceğim yol ve icra dairesine yatıracağım tutar nedir ?
Alıntı:
vatandaş56 rumuzlu üyeden alıntı
Vereceğiniz yanıta şimdiden teşekkür ederim.
Şirket sahibiyim 2007 şubat ayında bir şirkete 4300 ytl açık fatura kesdim, 1000 ytl yi biraz uğraşarak makbuz karşılığı aldım, aylar sonra 2000 ytl lik bir müşterisinin çekini aldım fakat makbuz vermedim, şu an ise gerçek olarak 1300 ytl alacağım var,
Alıntı:
fakat bu belge verilmeyen 2000 ytl lik kısmını da (beni çok uğraştırdıklarından) karşı taraf ödenmedi olarak görünürmü ?
Aslında ödenen bir borcu iki kez mi tahsil etmeye kalkıyorsunuz?
Aklınızdan dahi geçirmeyin.
Alıntı:
Noter den yapacağım tebligatı hangi adrese yapmalıyım ? (şirket şu an o adreste değil.) Kaç gün bekledikten sonra icra dairesine başvurmam gerekir ?
Noterden tebligat yapmanız gerekmez. Doğrudan borçlu şirketin adresine ilamlı veya ilamsız icra takibi yapabilirsiniz. Takipte şubat 2007'den itibaren ödenmeyen kısım için ticari faiz, icra ve avukat masraflarını talep edebilirsiniz.
30 gün içinde ödenmezse haciz yoluna gidebilirsiniz.
fatura tutarı 4300 ytl. asıl alacağım 1300 ytl icra dairesi benden başta para istermi ayrıca faturayı notere tasdiğe gerek varmı teşekkürler saygılar.
Alıntı:
fatura tutarı 4300 ytl. asıl alacağım 1300 ytl icra dairesi benden başta para istermi ayrıca faturayı notere tasdiğe gerek varmı teşekkürler saygılar.
İcra dairesi takip için harç alacaktır. Bu harç takipte karşı taraftan alacağınız miktara eklenecektir. 1300 YTL asıl alacak, Şubat 2007'den itibaren işleyecek yasal ticari faiz ve icra giderlerini talep edeceksiniz.
Notere tasdik ettirmeniz neyi değiştirecek? Bir işe yaramaz. Gerekmez de.