Re: Alan adı ve Yönlendirme
Alıntı:
kubilaysan rumuzlu üyeden alıntı
Herkeze iyigünler, bu kadar guzel bir bilgi paylaşım sitesi icin tesekkurler
Bundan yaklasık 3 hafta önce bana bir dava acıldı dava gerekcesi; kendi üretimimle ilgili bir terim olan kelimeden bir sayfa (,,,,,,,,,,,,,,,,.com) acmam ve bu sayfayı kendi sirketimin sayfasına yonlendirmem. Bu üretimimle ilgili olan kelime icin marka patent basvurusunda da bulundum ve onaylandı ama bu marka ile daha onceden basvurmus ve onaylanmıs baska bi sirket alan adını ,,,,,,.com.tr olarak almış ve bana gonderdigi dilekçede bu ürünün üretimini yaptıkları ve bunun marka patentinin de ellerin de olduğunu bana bildirdiler ve kendi şirketlerini ismini kullandıgımız icin bize dava açtılar ama ben patentin dosya numarasına baktığımda patentin üretimle ilgili değil sadece o kelimenin hizmet olan kısmı icin sınıf kodunu aldıklarını gördum ve islem yapmadım.
Ayrıca su anda haziran ayında davam var bu olayla ilgili haksız olmadığıma inanıyorum ama siz değerli meslek sahibi insanların da yorumlarını bekliyorum. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir. İlginiz için sağolun...
İlk olarak xxxxx.com adres aldığın için kimse seni suçlayamamaz. Suçlasalar bile daha önce neden almamışlar ? Karşı firma sadece com.tr adresi alabilmek için kelimeyi onaylatmış. Bu durumda senin ifadeni aldıkları zaman durumu net bir şekilde anlatırsan çok uzamadan bu dava kapanır.
Re: Alan adı ve Yönlendirme
İlgin için çok tesekkur ediyorum, verdiğin bilgiler içinde sağol inşallah dediğin gibi olacak umudum o yonde