Re: İcra geldi ne yapmaliyim
İcra tebligatında 7 gün içinde borca itiraz edebileceğiniz, 30 gün içinde ödemeniz gerektiği, ayrıca mal beyanında bulunmanız gerektiği yazılıdır.
Zamanında mal beyanında bulunmamanız halinde disiplin hapsi cezası gelebilir.
Tebligatı okuyun ve usulüne uygun doğru şekilde mal beyanında bulunun.
Ayrıca borçtan kaçmanız faiz ve masraflar nedeniyle borcun artmasına neden olacaktır. Alacaklıyla temasa geçip faiz ve masraflarda indirime gidip taksitlendirme yapmayı teklif etmeniz sizin lehinize olacak.
Re: İcra geldi ne yapmaliyim
Alacaklı tarafa ikamet adresiniz olarak ailenizin eviniz bildirdiyseniz, tebligatın oraya gelmesi normal. Oraya hacze de gelinebilir. Ancak, aileniz evde bulunan eşyaların kendilerine ait olduğunu ispat ederlerse (fatura vs. ile), ozaman hacizden kurtulabilirler.
Re: İcra geldi ne yapmalıyım
İlginize teskkür ederim arkadaslar evet tebligati aldim.imzaladim.İlk defa icra tebligati aldigimdan dikkat etmedim.benim iki ismim var ama sadece biri yaziliydi üzerime bir elektirik abonesi oldugunu bundan dolayi icralik oldugum yazili kagitta böyle bir abonem yok Bana icra gönderen avukat hanimla görüstüm.icra gönderdikleri ben degilmişim ama kendisi bana git şahisi bul tebligati ver dedi.ama ben öyle bir şahiş bulamadim ayni ismi ve soy ismi taşiyan biri yok tebligatta verilen adreste ve benim yaşadigim yerde, tebligati sen imzaladigin için icra sana gelir diyorlar ne yapmam lazim.
ilginize tessekkürler
Alıntı:
liman_son rumuzlu üyeden alıntı
İlginize teskkür ederim arkadaslar evet tebligati aldim.imzaladim.İlk defa icra tebligati aldigimdan dikkat etmedim.benim iki ismim var ama sadece biri yaziliydi üzerime bir elektirik abonesi oldugunu bundan dolayi icralik oldugum yazili kagitta böyle bir abonem yok Bana icra gönderen avukat hanimla görüstüm.icra gönderdikleri ben degilmişim ama kendisi bana git şahisi bul tebligati ver dedi.ama ben öyle bir şahiş bulamadim ayni ismi ve soy ismi taşiyan biri yok tebligatta verilen adreste ve benim yaşadigim yerde, tebligati sen imzaladigin için icra sana gelir diyorlar ne yapmam lazim.
ilginize tessekkürler
İcra müdürlüğüne gidin ve bir nüfus cüzdanı fotokopisyle beraber isim benzerliği olduğunu belirtir dilekçeniz ekiyle, isim benzerliğinden dolayı itiraz dilekçenizi verin
Eğer takip türü ilamsız takip ise borcun size ait olmadığını, isim benzerliği nedeni ile ödeme emrinin tarafınıza tebliğ edildiğini, bu nedenle borca ve takibe itiraz ettiğinizi belirtir bir dilekçe ile 7 gün içerisinde İcra Müdürlüğüne başvurmanız yeterlidir fakat takip kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip ise 5 gün içerisinde İcra Mahkemesine dava açıp borca ve takibe itirazlarınızı ve takibin asıl tarafı olmadığınızı bu şekilde öne sürüp tarafınıza tebliğ edilen ödeme emrinin iptalini talep edebilirsiniz.
İtiraz yolu haricinde (süreleri kaçırmanız gibi bir durumda) her iki takip türünde de süreye tabi olmaksızın ödeme emrinin iptali amacıyla Şikayet yoluna da başvuralibmeniz gerekir. Davada "sıfat" kamu düzenine ilişkin olduğundan süresiz şikayet yolu ile ileri sürülebilir diye hatırlıyorum ancak elimde yeterli kaynak bulunmadığından şu an için emin değilim..