3 Yıl Ayrı Yasama Kararı Süresinde
Merhaba
Eger Mahkeme eslerin 3 yil ayri yasama kararini verir ise bu sure zarfinda Koca evkadini esine ve cocuklarina maddi destek verme durumundamidir ya da Mahkeme bu 3 yil suresince kocanin esine ve cocuklarina maddi desteginin devam etmesi kararini mi aliyor
Tesekkur ederim
Re: 3 Yil Ayri Yasama Karari Suresinde
Boşanmanın reddiyle birlikte önceden bağlanmış tedbir nafakası sona erer.
Yeni nafaka davası açılması halinde;
Çocuklara her zaman nafaka bağlanır.
Kadına bağlanacak nafaka ise kimin davasının reddedildiğine bağlı.
Kadının açtığı boşanma davası reddedilirse büyük ihtimalle bağlanmaz.
Erkeğin açtığı boşanma davası reddedilirse büyük ihtimalle bağlanır.
3 Yıl Ayrı Yasamada Maddi Destek
Merhabalar
Benim ogrenmek istegim konu,Eger Mahkeme 3 yil eslerin ayri yasamasina karar verir ise bu sure zarfinda Koca nin esine ve cocuklarina maddi yardim etme zorunlulugu varmidir , yok sa Mahkeme mi karar veriyor bu 3 yillik surede kocanin calismayan esine ve cocuguna yardim tutarini
Tesekkur ederim.
......
Not: Lütfen 'Forum Kuralları'na riayet ediniz.
Konular birleştirlmiştir!
Yönetim
Re: 3 Yil Ayri Yasamada Maddi Destek Ese
Re: 3 Yil Ayrı Yasama Kararı Süresinde
Eğer 3 yıl eşinizle ayrı kalmış ve bu süre zarfında ortak hayatı tekrardan kuramamış iseniz eşlerden herhangi birinin mahkemye boşanma talebiyle başvurması halinde hakim boşanmaya hükmeder.Hakim 3 yıl ayrı kalınma sonunda eşlerin bir araya gelmemesi halinde resen boşanmaya karar veremez.Saygılar...
Yanlış anlaşılmaya açık bir cevap olmuş.
Değil 3 yıl, 33 yıl ayrı yaşasanız da boşanamazsınız.
Daha önce açılan bir boşanma davası reddedilir, ret kararı kesinleştikten sonra (temyiz/yargıtay dahil) taraflar 3 yıl boyunca ortak hayatı kurmamışlarsa, 3 yıl dolunca taraflardan biri sadece fiili ayrılığa dayanarak boşanma davası açabilir.
Bu davada karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusuru değil, sadece boşanmanın reddi kararının üzerinden 3 yıl geçip geçmediği araştırılır.
3 yıl önce davası reddedilen taraf kusurlu kabul edilir, diğer taraf nafaka ve tazminat hak edebilir.
Nafaka ve tazminat miktarı belirlenene kadar dava uzar.
Alıntı:
Burak Temur rumuzlu üyeden alıntı
Eğer 3 yıl eşinizle ayrı kalmış ve bu süre zarfında ortak hayatı tekrardan kuramamış iseniz eşlerden herhangi birinin mahkemye boşanma talebiyle başvurması halinde hakim boşanmaya hükmeder.Hakim 3 yıl ayrı kalınma sonunda eşlerin bir araya gelmemesi halinde resen boşanmaya karar veremez.Saygılar...
3 yıl geçtiğinde, fiili ayrılık nedenyle açılan davanın uzun sürme ihtimali var mıdır? Nafaka ve tazminat kısmı devam etse hakim boşanmaya karar verse olmuyor mu?
Ayrıca şu 3 yıllık bekleme süresinin kısaltılması gibi bir girişim yapmayı düşünen yok mu?
Bir de kusurlu olanın dava açma hakkının olmaması da ilginç doğrusu. başka bir örnek verelim, biraz uç bir örnek olacak ama daha iyi anlaşılsın diye bu örneği vermek istiyorum : Bir baba öz kızına tecavüz etmiş olsun ( kız da +18 olsun ), bir gün bu baba çıkıp deseki ben kızıma karşı bu davranışı yaptım ve cezamı çekmek istiyorum. Fakat kızı durumu inkar etmeden fakat şikayetçi de olmaz ise ne olur....
Örnek 2 : Bir yere bomba atan birisi ( yaralanma ve maddi hasar olsun ), kendisi ortaya çıkıp teslim olsa fakat mağdurlar şikayetçi olmaz ise bu adam serbest mi kalmalı?
örnek 3: Bir eş ( bayan ), karşı kapı komşusuna kaçsa ve onunla bir de çocuk yapsa, fakat kocası da boşanmak istemez ise...Bu durum nedir? Bence bu durumda komşular bile boşanma davası açabilmelidir...
Ne kadar saçmalık var...Tamam, zina yapan kişi suçlu ya da kötü bir şey yapıyor, peki boşanmak istemeyen eşin onursuzluğuna ne demeli...Ve böyle bir aileyi ille de ''aile'' olarak tutalım mantığına dayalı hukuk anlayışına ne demeli????
Türkiye de Emniyet sistemi bile kalitesini yükesltti. halen sayın hukukçularımızdan böyle bir açılım/atılım göremedik....
Umarım bizden sonraki nesiller daha mantıklı yasalar işe yönetilirler........
Tüm okuyanlara ve yanıt vereceklere teşekkürler......
Alıntı:
lich rumuzlu üyeden alıntı
3 yıl geçtiğinde, fiili ayrılık nedenyle açılan davanın uzun sürme ihtimali var mıdır? Nafaka ve tazminat kısmı devam etse hakim boşanmaya karar verse olmuyor mu?
Ayrıca şu 3 yıllık bekleme süresinin kısaltılması gibi bir girişim yapmayı düşünen yok mu?
Bir de kusurlu olanın dava açma hakkının olmaması da ilginç doğrusu. başka bir örnek verelim, biraz uç bir örnek olacak ama daha iyi anlaşılsın diye bu örneği vermek istiyorum : Bir baba öz kızına tecavüz etmiş olsun ( kız da +18 olsun ), bir gün bu baba çıkıp deseki ben kızıma karşı bu davranışı yaptım ve cezamı çekmek istiyorum. Fakat kızı durumu inkar etmeden fakat şikayetçi de olmaz ise ne olur....
Örnek 2 : Bir yere bomba atan birisi ( yaralanma ve maddi hasar olsun ), kendisi ortaya çıkıp teslim olsa fakat mağdurlar şikayetçi olmaz ise bu adam serbest mi kalmalı?
örnek 3: Bir eş ( bayan ), karşı kapı komşusuna kaçsa ve onunla bir de çocuk yapsa, fakat kocası da boşanmak istemez ise...Bu durum nedir? Bence bu durumda komşular bile boşanma davası açabilmelidir...
Ne kadar saçmalık var...Tamam, zina yapan kişi suçlu ya da kötü bir şey yapıyor, peki boşanmak istemeyen eşin onursuzluğuna ne demeli...Ve böyle bir aileyi ille de ''aile'' olarak tutalım mantığına dayalı hukuk anlayışına ne demeli????
Türkiye de Emniyet sistemi bile kalitesini yükesltti. halen sayın hukukçularımızdan böyle bir açılım/atılım göremedik....
Umarım bizden sonraki nesiller daha mantıklı yasalar işe yönetilirler........
Tüm okuyanlara ve yanıt vereceklere teşekkürler......
Zina yeni medeni kanunda suç olmaktan çıkarıldı, sadece boşanma nedenidir. Buna dayanarak alenen zina eden eşin ahlaksızlığı boşanmak istemeyen eşin gurursuz olduğunu göstermez. Bir kere şunu iyi anlayın kimse kendi kusurundan dolayı hak elde edemez. Evlilik bir sözleşmedir altınada imza atarsınız. Şartlarına uymuyorsanız yaptırımlarına katlanmak zorundasınız.