Kiracı Tahliye Tahahütnamesine Nasıl İtiraz Edebilir
Kendi el yazısıyla boş tarihli tahliye tahahütnamesine imza atmış olan kiracı ki kendisi de bilmekte; mahkeme durumunda nasıl gerekçelerle itiraz yoluna gidebilir. Çünkü kendi el yazısı ve imzası, sanıyorum noterden de olsa sadece imzasının ona ait olduğuna ilişkin kanıt olacaktı. Bu durumda bi farkı olacak mı?
Ayrıca tahahütname sadece kiralayanda mevcut.
İlgileriniz için şididen teşekkür ederim.
Re: Kiracı Tahliye Tahahütnamesine Nasıl İtiraz Edebilir
kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesinin düzenlenme tarihi aynı ise kiracı buna itiraz edebilir.Çünkü yerleşik yargıtay içtihatları baskı altında alındığını kabul ederek kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesi aynı düzenlenme tarihli ise alınan tahliye taahhütnamesini geçersiz saymaktadır.
Öncelikle ilgileriniz için teşekkür ederim. Tahliye Tahahütnamesinde her hangi bi tarih yok bu durumda nasıl sözleşmeyle aynı tarihte olduğunu idda edebilir acaba?
Değerli zamanınızı ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla
Syn precast, tahliye taahhütlerinde ancak imza ve tarihe itiraz edilebilir, Yargıtay' a göre tarihi boş bırakılan hatta başka bir el yazısı ile doldurulan bir tahliye taahhüdü dahi tahhüdü verenin aleyhine sonuç doğurmaktadır. Böyle boş bir taahhüt vererekyazılacak tarihe rıza göstermiş olduğunuz aşikardır. Ne yazık ki imza size ait ise ve ibraz edilen tahliye taahhüdünde yazılmış olan tarih kira kontratının başladığı tarih değil ise yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır. Yani özetle 1- imza size ait olmaz ise, 2- tahliye taahhüdünde ki tarih ile kira kontratında ki tarih aynı ise, 3- tahliye taahhüdünde bir tarih yazılmamış ise tahliye taahhüdüne itiraz edebilirsiniz.
Merhabalar, bende kontrat esnasında bir tahliye taahhüdü imzaladım ancak emlakçı tarih yerini boş bırakmıştı. 15.08.2008 tarihinde kontratım yenilendi, ev sahibi ise boş tarihli tahliye taahhüdüne 14.09.2008 tarihini yazdırıp 19.08.2008tarihinde noterden ihtarname çekerek 14 Eylül 2008 de daireyi boşaltmamı istemiş. Çekilen ihtarnamenin tarih sonradan atıldığı için haksız ihtar olduğunu beyan ederek itiraz edebilirmiyim.
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, bende kontrat esnasında bir tahliye taahhüdü imzaladım ancak emlakçı tarih yerini boş bırakmıştı. 15.08.2008 tarihinde kontratım yenilendi, ev sahibi ise boş tarihli tahliye taahhüdüne 14.09.2008 tarihini yazdırıp 19.08.2008tarihinde noterden ihtarname çekerek 14 Eylül 2008 de daireyi boşaltmamı istemiş. Çekilen ihtarnamenin tarih sonradan atıldığı için haksız ihtar olduğunu beyan ederek itiraz edebilirmiyim.
Taahhütnamenin tarihi eğer kontratı yaptığınız tarihle aynı olsaydı itiraz edebilirdiniz ama çok geç görünüyor....Baştan taahhütü vermemeliydiniz...
Alıntı:
sahbudak rumuzlu üyeden alıntı
Taahhütnamenin tarihi eğer kontratı yaptığınız tarihle aynı olsaydı itiraz edebilirdiniz ama çok geç görünüyor....Baştan taahhütü vermemeliydiniz...
sahbudak hızlı cevap için çok teşekkürler, maalesef bazen çok iyi niyet boşa zaman kaybetmeye sebep olabiliyor. Tekrar teşekkür eder başarılar dilerim.