İcra davası açtığım kiracı
Merhabalar,
Ben sizden aldığım bilgiler doğrultusunda kirayı ödemediği için kiracıma icradan takip davası açtım.İtiraz etmişler ama evi boşaltmak için benden para istedi kabul etmedim.Ayın 28 inde mahkememiz var fakat bugün evi boşalttığını öğrendim.Galiba izmit'e taşınmış.Herhangi bir gayrimenkulu yok.Ssk emeklisi eğer maaşına haciz konulamazsa ne yapabiliriz? Muhtara kayıt yaptırmama gibi bir şansı varmı?
Cevaplarınız için teşekkur ederim.İyi akşamlar.
Re: İcra davası açtığım kiracı
İtirazın iptali davası görülmekte. Eğer ki, duruşma gününe ilişkin tebligat davalı tarafa ulaşmış ise, duruşmaya gelmese bile gıyabında karar verilebilir. Tebligat yapılamamışsa, davada taraf teşkilinin sağlanabilmesi için tebligat yapılana kadar beklenecektir.
Dava lehinize sonuçlanırsa, yani itiraz iptal edilirse, ozaman SSK emekli maaşı üzerine haciz koyulmasını talep edebilirsiniz. Ancak, forumlarda da okumuşsunuzdur, borçlunun itirazı durumda maaş üzerindeki haciz kaldırılabilmektedir.
peki itiraz edebilmesi için adres belirtmek zorundamıdır.Yada avukatı onun yerine itiraz edip onun bulunmasını engelleyebilirmi?
İİK. Madde 67
Takip talebine itiraz edilen ve itirazın kaldırılması için mercie müracaat etmek istemeyen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, umumi hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.
Bu davada borçlunun itirazının haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı; diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, ret veya hükmolunan meblağın yüzde kırkından aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminatla mahkum edilir.
Öncelikle yerini bulmadan önce Ödeme emrine itirazı kim yapmış buna bakın.Kendisi veya avukatı aracılıgıyla yapmıştır.Dolayısıyla Kaçmak gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.Bu yersiz itirazı sonucu;İİK. M. 67/2 ANLAMINDAKİ TAZMİNAT (İcra İnkar Tazminatı)
İtirazın iptali davasında borçlunun itirazında haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı, diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna, davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, ret veya hükmolunan meblağın % 40’ından aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminata mahkum edilir.Sonuç olarak sizin elinizde hukuki usule uygun olarak Alacagınızı kanıtladıgınızda sürfeç sizin lehinize dönecektir.Kaldıki itirazı Avukatı yaptıysa bu sizin için lehinize olur kaçma şansını azaltır.Dava sırasında Avukatı Borçlu olmadanda Müvekkilinin haklarını savunabilir.Sonuç olarak Borçlu isterse Duruşmalara çıkmadanda kendini temsil ettirebilir...