Otoparktaki kullanım hakkım
Merhaba!
Satın aldığım evin tapusunda otopark üzerinde 1/10 oranında hakkım olduğunu gördüm. Evi incelediğimde en alt kattaki dükkan sahibinin otopark girişini kapattığını, bu dükkanı poliklinik olarak kullanırken alttaki otoparkı da bu kliniğin bir parçası olarak kullandığını, hatta bu yüzden otopark girişini kapattığını, aynı şekilde apartmanı çevreleyen bahçeyi de kullanarak kendi lehine tadilatlar yaptığını öğrendim. Polikliniği başka bir yere taşıyan bu kişi şimdi de sahibi olduğu bu büyük dükkanı emlakçılar vasıtasıyla alttaki otoparkla beraber kiralık veya satılık olarak pazarlıyor. Benim dışımdaki diğer 7 dairenin sahibi ile görüştüğümde, sekiz sene önce evi müteahhitten alırlarken kendilerine bu otoparkın dükkan sahibine ait olduğunu gösteren bir kağıt imzalattıklarını söylediler. Bu arada bazı dairelerde bu satıştan sonra benim aldığım ev gibi el de değiştirmiş. Buna göre:
1.Dükkan sahibinin böyle bir hakkı olabilir mi?
2.Bu hakkımız için dükkan sahibini yasal olarak nasıl ikaz etmeli ve gerektiğinde nasıl bir dava açmalıyız?
3.Otoparkı dükkanı satarken yada kiralarken elindeki belgeye dayanarak pazarlayabilir mi? Onunla beraber emlakçıda suç işlemiş olmuyor mu?
4.Otoparkı kullanma hakkı daire sahiplerinin müşterek kararı ile bedelli veya bedelsiz devredilebilir mi?
5.Daire sahiplerinin tamamı veya bir kısmı müşterek dava açabilir mi!
Saygılarımla...
Re: Otoparktaki kullanım hakkım
apartman 18 - ve daha fazla ise sizin hakkınız vardır
ayrıca sığınak hakkınızda vardır.
önemli olan planı iyice inceleyiniz
planda dediğiniz gibi ise belediyeye dilekce verip yerinizi alabilirsiniz
şayet planda oynama yapıldıysa o zaman savcılığa dilekce verip
hakkınızı arayınız
planın kopyasını almayı unutmayınız.