Yeni SSGSS Yasası ile ilgili
Mecliste kabul edilen Yeni SSGSS Yasası hemen yürürlüğe girdimi?
Yeni yasaya göre emzirme yardımı durumu nedir?
Bir de benim anlamadığım bir konu var. SSK doğum iznine ayrılmış işçinin ücretinin 3te 2sini ödüyordu. Bu ödenen şey emzirme yardımımıdır? Değilse emzirme yardımı ne kadardır?
Ben memurum(öğretmen). Eşim (bayan) ssk lı. doğum yardımını hangimiz alırsak, daha fazla alırız?
Re: Yeni SSGSS Yasası ile ilgili
bir cevap yokmu. arada kaldım
Re: Yeni SSGSS Yasası ile ilgili
SSK emeklisi iken, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı hükümlerine göre, devlet memurluğu görevini yaparken, 65 yaşımı doldurmuş olmam nedeniyle, muvazzaf askerlik hizmetini de borçlanmak suretiyle Emekli Sandığı'ndan yaş haddi nedeniyle emekli olmak istedim. Ancak, Emekli Sandığı askerlik hizmetimin mükerrer yapıldığını, bu nedenle de 10 yıldan az (9 yıl 4 ay ) hizmetim olduğunu, bu nedenle de emekli ikramiye ve aylığı alamayacağımı ancak, toptan ödeme alabileceğimi bildiren bir yanıt verildi.
1 Ekim 2008 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre bana aylık bağlanabilir mi? Ayrıca; T.C. Kızıltepe Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla tespit edilen 14 aylık hizmet süremi yeniden borçlanarak Emekli Sandığından emekliliğe hak kazanabilir miyim?
Bana bu konuda cevap verebilecek bir hukukçu olursa çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.