Tapu tescil,inançlı temlik
1992 yılında banka kredisi ile bir ev aldım.Ev, evi satan banka tarafından (emlak banksı)kredilendiriliyordu.Ancak ailevi nedenlerden dolayı evi kayınpederim üzerine almak zorunda kaldım.Evin rezerve edilmesini sağlayan ilk peşinatını ve düzenli olarak 3 yıllık kredi taksitlerini benim yatırdığıma dair elimde makbuzlar mevcut ayrıca evin ara ödemelerini vs.yine ben yatırdığım halde yatıran kayınpederim gözüken makbuzların orjinalleri,benim tarafımdan yatırıldığını ispatladığım yönetim giderleri makbuzlarının asıllarıda mevcut.Ev 1994 yılında teslim edildi..yaklaşık 5 yıl kirada kaldı,kira mukavalelerinde vekil sıfatı ile benim imzam var kiralar üç yıl benim 2 yılda eşimin hesabına yattı.Kayınpederim emekli memur ve gerek peşinatı gerekse taksitleri ödeyecek mal varlığı hiç olmadı..evin benim olduğuna dair şahitlerim var.. tapu kayınpederimin adına idi bu yıl boşandım ve bu evin ortak çocuğumuzun üstüne geçirilmesi talebini kayınpederim red ediyor ev benim diyor..konuştuğum avukat zaman aşımının tapu tescilinden itibaren 10 sene olduğunu dolayısı ile henüz zaman aşımına uğramadığını inançlı temlik davası ile şansımızın olduğunu söylüyor.Ben evin parasında değilim ama evimin ortak çocuğumuzun üstünde olmasını istiyorum zira kayınpederimin evi satıp parayı harcayacağından endişe ediyorum.. görüşlerinizi gönderirseniz sevinirim.