Telefonum tamirde çalındı
yakalaşık 10 ay önce telefonuma program yüklenmesi için telefoncuya teli bıraktım o arada telefonun çalınmış. beni 3 ay kadar yok arıza oluştu serviste falan filan gibi şeylerle salladı. sonradan çalındığını öğrendim ve bu arada da kendisi dükkanını kapattı. savcılığa dikçemi verdim. 1 ay kadar sonra karakoldan arayıp kişinin dükkanı kapattığını ona ulaşamadıklarını söylediler bende onun tel nosunu verip görüşmelerini sağladım uzun zamandır ses yok. telefonu çaldıran kişiyi arıyorum hiç oralı değil. şimdi ben telefonumu çaldırdığı için dava açmayı düşünüyorum. ne derece haklı çıkarım. nasıl bir yol izleyeyim. tavsiyelerinizi bekliyorum. simdiden teşkkürler.
Re: Telefonum tamirde çalındı
23 kişi girmiş ama cevap yok benim iş biraz karışık galiba
şimdi elinizde serviş fişi varmı?
yani bir şey iddia edebilmeniz için önce delil şart
yada o kişiye telefonu verdiğinize dair belge? eğer yoksa işiniz biraz daha uzar
siz nomral olarak suç duyurusunda bulunursunuz çalınmasından
ama o telefoncu telefona bir hat takmadan sattıysa o kişi ceza almaz
telefona hat takıp konuşan herkesin ifadesi mutlaka alınacak merak etmeyin
ama bu işlemler uzun sürüyor, ben misal 7-8 ay kadar beklemiştim
kötü bir olasalık da eğer telefonunuzun imei numarası da değiştirilmişse yapıcak malesef hiçbir şeyiniz kalmaz
geçmiş olsun
bu gün adliyeye gittim mahkeme tarihi çıkmış acaba telefonum bulundumu elimde herhangi bir serviş fişi yok ama telefonu çaldıran şahış karakolda ifadesinde dükkanı kapatırken bi arkadaşını gelip çaldığı gibi bi ifade vermiş. böyle bi durumda nasıl bi sonuç çıkar.............
Alıntı:
karahanb rumuzlu üyeden alıntı
bu gün adliyeye gittim mahkeme tarihi çıkmış acaba telefonum bulundumu elimde herhangi bir serviş fişi yok ama telefonu çaldıran şahış karakolda ifadesinde dükkanı kapatırken bi arkadaşını gelip çaldığı gibi bi ifade vermiş. böyle bi durumda nasıl bi sonuç çıkar.............
o yönde ifade biraz işinize yarar,ama elinizde telefonunuzun faturası varsa tabi
telefon imei sinden telefonu kullanan kişi kolayca tespit edilir...
evet faturam elimde ama herhangi bir servis fişi yok telefonumu çaldıran telefoncu emniyette telefonun dükkanında çalındığını beyan etmiş fakat mahkemede farklı bişi demez sanırım.
Alıntı:
karahanb rumuzlu üyeden alıntı
evet faturam elimde ama herhangi bir servis fişi yok telefonumu çaldıran telefoncu emniyette telefonun dükkanında çalındığını beyan etmiş fakat mahkemede farklı bişi demez sanırım.
desede çok önem arz etmez,fatura olduktan sonra, o telefon her türlü bulunur:)