Talimatla hastahane kapattırmak.
Bugünkü gazetelere baktığımda; Başbakanın talimatıyla,230 lira temin edilemediği için tedavi altına alınmayan,yanık vücutlu ve maaalesef uzun süre acılar içinde bağıran çocuğun bulunduğu hastahane kapatılmıştır,deniyor.
İdare hukukunda "Hastahane kapatılması"nın şartları arasında "Başbakan talimatı" var mıdır?Bunu merak ediyorum..
İyi günler..
Re: Talimatla hastahane kapattırmak.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Bugünkü gazetelere baktığımda; Başbakanın talimatıyla,230 lira temin edilemediği için tedavi altına alınmayan,yanık vücutlu ve maaalesef uzun süre acılar içinde bağıran çocuğun bulunduğu hastahane kapatılmıştır,deniyor.
İdare hukukunda "Hastahane kapatılması"nın şartları arasında "Başbakan talimatı" var mıdır?Bunu merak ediyorum..
İyi günler..
ama burası vergi hukuku :))))
Konu tarafımadan idare hukuku bölümüne taşınmıştır...
Konunu idarî hukuk olduğunu,ayrıca o forumdan girdiğimi de gayet iyi biliyorum.Dikkat ederseniz soruyu da o şekilde sordum.Ben de anlamadım;vergi hukukuyla nasıl çıktı?...
İyi geceler..
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Konunu idarî hukuk olduğunu,ayrıca o forumdan girdiğimi de gayet iyi biliyorum.Dikkat ederseniz soruyu da o şekilde sordum.Ben de anlamadım;vergi hukukuyla nasıl çıktı?...
İyi geceler..
Anayasanın 112. maddesine göre;
her bakan Başbakana karşı sorumlu olup ,ayrıca kendi yetkisi içindeki işlerden ve emri altındakilerin eylem ve işlemlerinden sorumludur...bu yüzden Başbakan kurumların en büyük idari amiri olan bakanlara araştırma yapmaları için talimat verebilir...eğer bakan da müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda uygun görürse amacını yerine getirmeyen bakanlığa bağlı kurumları süresiz kapatabilir...
Bakanlar da atama,sicil verme,disiplin cezası verme,görevden alma,denetleme,emir ve talimat verme,vs. yetkilerine sahiptir..
ayrıca o sağlık kurumu kamu hizmetine hakim olan eşitlik ilkesine aykırı davranmıştır...