Yurt Dışına Çıkmak İçin Yapılan Evlilikte Boşanma nasıl Gerçekleşir?
Merhaba, bu sorunun yanıtı gerçekten çok önemli. Ayrıntılı bir şekilde yanıtlarsanız çok sevinirim.
Bir bayan arkadaşım Almanyaya gitmek için yaklaşık 8, 9 ay önce Almanyada yaşayan bir ( Türk ) bay'la Türkiyede nikah gerçekleştirdi. Hemen sonrasında bay Almanyaya geri döndü ve halen orada, hiçbir şelikde aynı evi paylaşma, birliktelik gibi olaylar söz konusu olmamıştır. Bayan arkadaşım şuanda Almanyaya gitmekten vazgeçti ve ayrılmak istiyor. Yapması gerekenler nelerdir acaba, nasıl bir süreç izlenecektir?
Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
İyi çalışmalar...
Re: Yurt Dışına Çıkmak İçin Yapılan Evlilikte Boşanma nasıl Gerçekleşir?
Sorununuza ayrıntılı yanıt almak için avukatınıza müracaat etmelisiniz.
Taraflar ya boşanma hususunda anlaşıyorlarsa ya Almanya'da ya da Türkiye'de anlaşmalı boşanma davası açmalılar. Diğer alternatifler süre yönünden uzun bir süreçtir.
Anlıyorum yanıtınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi anlaşırlarsa 1 senenin dolmasını beklemeden ayrılma işlemi gerçekleşir yani dimi? Ayrıca 2 tarafında mahkemede aynı anda olmasına gerek varmı. Zira bay şuanda Almanya'da ve bayan arkadaşım Türkiye'de oturmakta. Nikah sadece kağıt üzerinde...
Sunu sormak istiyorum yurtdisinda yasayan kisi beni aramayin dava ac bosan kendi kendine beni de rahatsiz etme ugrasamam seninle demis telefonda yurtdisinda olan kisi zaten turkiyeye gelecek durumda degil avukata da para veremem demis ne olur ki bu durumda?Dava cok mu uzun surer adres tesbiti yapilacak karsi tarafa eve don mu denecek hic ev olmamis ki adam evlenmis 2 haftasonra cikmis gitmis geri.Kadin istemiyorum diye dava acsa gene karsi tarafa ulasmaya calisacaklar.Ulasamayacaklar aradan 6 ay gececek herhalde koca bulunamadigi icin kadin da istemiyor diye bosayacak hakim.
Alıntı:
C_Istanbul74 rumuzlu üyeden alıntı
Sunu sormak istiyorum yurtdisinda yasayan kisi beni aramayin dava ac bosan kendi kendine beni de rahatsiz etme ugrasamam seninle demis telefonda yurtdisinda olan kisi zaten turkiyeye gelecek durumda degil avukata da para veremem demis ne olur ki bu durumda?Dava cok mu uzun surer adres tesbiti yapilacak karsi tarafa eve don mu denecek hic ev olmamis ki adam evlenmis 2 haftasonra cikmis gitmis geri.Kadin istemiyorum diye dava acsa gene karsi tarafa ulasmaya calisacaklar.Ulasamayacaklar aradan 6 ay gececek herhalde koca bulunamadigi icin kadin da istemiyor diye bosayacak hakim.
Ben de aynı soruyu art arda sorarak kaç kez forum kurallarını ihlal edeceğinizi merak ediyorum:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35961
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35406