Ankara idari mahkemesi(Valilige açtıgım dava)
Merabalar şimdiden cok cok tsk ederim,bu hizmetinizen ötürü.
Biz valiligin,'il mera komisyonunu' verdigi red kararından ötürü,rezervi tespit edilmiş,ruhsatlı sahamızda(mermer),çalışmalara başlıyamadımızdan ötürü dava açtık.Suan karar aşamasında.Hakimle görüşmemde bana 'gerekçeli' karar vericem,yoksa normal karar cıkartırsam işinize yaramaz demişti.bunun anlamı ne oluyor acaba?,birde işe başlıyamadıgımızdan ötürü zarar ettimizi söyledigimde,karar lehinize çıkarsa,telafi edilir demişti,yani biz tazminat davası açabiliyormuyuz valilige? son olarak kararı esastan çıkarıcaklar buda temmiz hakkını ortadan kaldırıyor dymi.
Re: Ankara idari mahkemesi(Valilige açtıgım dava)
Alıntı:
msty129 rumuzlu üyeden alıntı
Merabalar şimdiden cok cok tsk ederim,bu hizmetinizen ötürü.
Biz valiligin,'il mera komisyonunu' verdigi red kararından ötürü,rezervi tespit edilmiş,ruhsatlı sahamızda(mermer),çalışmalara başlıyamadımızdan ötürü dava açtık.Suan karar aşamasında.Hakimle görüşmemde bana 'gerekçeli' karar vericem,yoksa normal karar cıkartırsam işinize yaramaz demişti.bunun anlamı ne oluyor acaba?,birde işe başlıyamadıgımızdan ötürü zarar ettimizi söyledigimde,karar lehinize çıkarsa,telafi edilir demişti,yani biz tazminat davası açabiliyormuyuz valilige? son olarak kararı esastan çıkarıcaklar buda temmiz hakkını ortadan kaldırıyor dymi.
karar lehinize çıkarsa tam yargı yani tazminat davası açabilirsiniz çıkmasını beklemeden de açabilirdiniz ama uzun yol orası..en iyisi önce iptal sonra tam yargı yani tazminat davası açmak...gerekçeli karar ise ne yapmanız gerektiği hakkında fikir verir...temyiz hakkı ise her zaman vardır sadece bölge idare mahkemesinin kararlarına karşı temyize başvuramazsınız..,idare mahkemelerinin nihai kararlarına karşı temyize başvurabilirisiniz..bir de itiraz yolu açık olan kararlara karşı temyize başvurulamaz.
Yoksa "İtiraz yolu kapalı kararlar"mı olacaktı?
İyi günler..
anlıyorum cok tesekkür ederiz, Son bi sorum olucak,mahkeme kararı cıkınca,biz işe başlıyabiliyormuyuz,yani engel kalkıyormu,yoksa temyize giderlerse,birde onumu beklememiz gerekiyor.
Bana göre mahkeme kararı kesin karar değildir.Ne zaman kesin karar olur?Temyiz edilmezse,karşı taraf kararı kabul ederse.Temyiz edilirse işiniz zora girer gibi...
İyi günler..
Tamam tekrar cok tesekkür ederim,buarada bölgenin kararı bozucanı sanmam,bu yürütmeyi durdurmak kadar zor ve cok nadir görünen bişey.iyi günler