-
BAĞ-Kur’a prim borcu
bu konu hakkında bilgi lütfen:)
Buna göre; Bağ-Kur’a beş yıl ve daha fazla sigortalılık süresine ilişkin prim borcu olanların, bundan kurtulabilmeleri için, prim borcu toplamı beş yıldan fazla olan sürelerden "vazgeçmeleri" gerekiyor. Örneğin, altı yıllık prim borcu bulunan Nuri Bey’in "Ben birikmiş altı yıllık prim borcumu ödemek istemiyorum. Bu altı yıllık süreden de vazgeçiyorum" demesi gerekiyor.
Daha açık bir anlatımla, 6 yıllık sigortalılık sürelerinden vazgeçtiklerinde, 6 yıllık borçları da siliniyor. Kuşkusuz, 10 yıllık prim borcu olanlar da 10 yıllık sigortalılık süresinden vazgeçerlerse, borçları siliniyor
-
Re: BAĞ-Kur’a prim borcu
Bir tür prim affı olan Bağ-Kur'daki bu uygulamadan yaralanmak için son beş yıl içinde hiç ödeme yapmamış olmanız gerekiyor. Hizmetinizde gidiyor borç da... Hepsi bu..
Bir de pişman olursanız bu uygulamadan vazgeçmeniz mümkün. Borç ve hizmetiniz geri geliyor.
-
Bagkura hiç kayıt yaptırmadım 6 senedir esnaflık yapıyorum işlerim çok bozuldu kapama aşamasındayım bu borçtan ve yükümlügünden kurtulup kendime fabrikda ssk lı olarak iş arıyorum izlemem gereken yol nedir yardımlarınır için çok tşk ederim saygılarımla
-
Bağ-Kur'a kaydınız yoksa zaten borç sildirme gibi bir durum söz konusu olmaz.
Ama kaydınız varsa, bağlı olduğunuz Bağ-Kur'a giderek Ek 19. maddeden yararlanmak istiyorum dediğiniz zaman, size bir form verilecek, onu doldurup süreci başlatacaksınız. Diğer aşmalarda ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğü sizi yönlendirir.
Yalnız her hangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bir çalışmanız yoksa 30 nisana kadar giriş yapmanız tavsiye olunuru. Zira, 30 Nisandan sonra ilk kez işe başlayacaklara yeni kanun hükümleri uygulanacak.
-
cevap yazıp beni aydınlatıgınız için size çok tşk ederim saygılarımla