Re: Gürültü Yapan üst Komşu.
Benzer konularda verilmiş cevapları burada bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/tags/ind...?tag=/gürültü/
Cevap: Gürültü Yapan üst Komşu.
Selamlar..
Oncelikle degerli avukatlarimiz bize bu hizmeti sundugu ve bizleri hukuksal alanda izleyecegimiz yolarda ışık tuttuklari icin sonsuz tesekkur ediyorum.
Arkadaslarin belirtmis oldugu ust komsu rahatsizligini bende yasamaktayim.Ust katimizda 3 cocuklu bir aile bulunmakda ve hepsi birbiri ile en fazla gurultuyu kim cikaracak gibi yarisma icerisinde olduklarini dusunuyorum.Defalarca uyarmamiza ragmen vermis oldugu rahatsizliklar devam etmekde.Konuya iliskin sahit bulamazsam uygulayacagim hukuki islemleri sirasi ile belirtirseniz cok mutesekkil olurum.
Tesekkurler...
Cevap: Gürültü Yapan üst Komşu
Fikir beyan etmek istiyorum musadenizle.Bilmükabele haklı olabilirsiniz lakin onlar çocuk,ses yapabilirler bundan normal birşey varmı? Evinizin oturma planında değişiklik yapmanız daha olgun çözüm arayan anlayışlı komşu olduğunuzu gösterir.Ses her saat başı varsa her odada oluyorsa;Komşunuza şakayla karışık sizin çocuklar hiç uyumaz mı yahu diyip hafif tebessüm edebilirsiniz.
Etik olarak söylediklerim iyilik statüsünde hem müslümansanız sevapda kazanmış olursunuz :)
Şu anda tepemde savaş var resmen . Yaklaşık 5 çocuk sonuna kadar müzik açmışlar , bagırıp cagırıyorlar. Çocuk olunca bu kadar anlayıs göstermek zorundamıyız bunu da anlamak çok zor. Tansiyon hastası oldum bunların yüzünden resmen.Kanun yokmu bunlarla ilgili anlayamadım . Polis gelecek , tesbit edecek ve cezaların ıkesecek bu kadar basit.Avrupada böyle oluyor dostlarım . Burada da olması gerekli
eeee Bazı polisler evde sözlerini geçiremezler ama sokağa çıkınca köşe başında oturan gençlere tekme tokat girmesini çok iyi bilirler. Ondan sonra polis milletin Vicdanıdır derler. Öncelikle polisler kendi vicdanlarıyla hesaplaşsınlarda daha sonra millete sıra gelsin...
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
eeee Bazı polisler evde sözlerini geçiremezler ama sokağa çıkınca köşe başında oturan gençlere tekme tokat girmesini çok iyi bilirler. Ondan sonra polis milletin Vicdanıdır derler. Öncelikle polisler kendi vicdanlarıyla hesaplaşsınlarda daha sonra millete sıra gelsin...
sanırım bu arkadaşımız belli bir yaş sınırının altında, yoksa neden bi meslek dalını tümden kötülemeye çalışsın anlayamadım, ki polislerin aile içi durumuyla bu konuda ne alaka kurabildi onu da anlamış değili. ayrıca burada henüz Polis'e başvuru yapılmamış, ki gürültü yapanın Polis olması tüm meslek mensuplarını bağlamaz. yoksa aynı yoldan hareketle gürültü yapan jandarma astsubayı ile ilgili bi konuya da "zaten bunlar evde söz geçiremezler vs" edebiyatı yapmamız gerekir ki hiç hoş olmaz. gerek Polis gerek diğer zabıtaların görev tanımları, yetkileri, sorumlulukları kanunlar, yönetmelikler,tüzükler vb ile bellidir. başvuru yaptığınızda gereği yapılmazsa şikayet merciileri vardır, yoksa Jitem_13 gibi sadece klavye tuşlarına basarak kendinizi kandırırsınız. gürültüden rahatsız olan arkadaşımız için önerim şu: bulunduğunuz ilde Çevre Orman Müdürlüğüne telefon ya da dilekçe ile başvurması, ya da bölge sorumlu Polis Merkezine dilekçe ile ya da 155 vasıtasıyla şikayetini bildirmesidir. umarım yardımcı olabilmişimdir.
çok zor bir konu kanunda tabili bu konunun çözümüne dair dairenin satışına kadar yöntemler olsa da çok uzun ve yıpratıcı olabiliyor. öncelikle bir kaç kez emniyet vasıtasıyla tutank tuturulup sonrasında huzur ve sükun bozma suçundan ilerlenip bunu da gerekçe gösterip tmk hükümleri gereği hakim müdahalesi istenebilir. Hala devam ederse evin kiracıyusa çıkartılması değilse satışına kadar izleyen bir süreç olabilir. Daha detaylı bilgi almak için bu yazıyı inceleyebilirisniz
Affınıza sığınarak konu ile ilgili olmayan fakat aklıma gelen şu videoyu bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=R1rSu5436GY