İşverene verilen boş teminat senedi
mayıs 2006 ayaında işe başladım ve benden işverenim boş senet aldı temninat senedi falan yazmıyordu şimdi işten çıkmak istiyorum senedimi vermiyor çıkamassın diyor elimde işverenim adına düzenlenmiş boş makbuzlar var burda muhasebecilik yapıyorum beni tehdit ediyor çıkammassın diyerek benim ne yapmam lazım şimdiden tşk ederim.
Re: İşverene verilen boş teminat senedi
Beyaz kağıda ve senede atılan her imza sizi borç altına sokar, senedi düzenlerken bunun teminat senedi olduğunu ne şartlarda geçerli olduğunu yazmanız gerekmekteydi.
Senetler her ne kadar borcun sebebinden mücerret (bağımsız) ödeme araçları olsa da, senetlerin bedelsizliği veya geçersizliği konusunda dava açma hakkı bakidir.
Senedi imzalarken "hata, hile veya tehdit" halleri iradeyi sakatlayan haller olup, bu hususlar mahkemeye dava açıldığında takdir edilir. Müzayaka (baskı) altında imzalanan senet meşru bir borç ilişkisi doğurmaz.
Size önerim, avukatınıza başvurmanız ve gerekli ihtar, dava açılması gibi yasal haklarınızı zaman geçirmeden kullanmanızdır.
Peki bu boş senedi işveren başkasının adını yazar ve işleme koyar ise ne yapılabilir? Benimde işverenimde boş senedim var ve ondan alacağım olduğu halde senedimi geri vermiyor.Ben alacağımı resmi olarak kanıtlayabilirm fakat bu senedi başkasının adına yazıp işleme koymasından korkuyorum.Bu durumda ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olun.