Ne zaman emekli olabilir?
İyi günler . Babam 1958 doğumlu; yurt dışından 1980 de ssk başlangıcı ,türkiyede 1989 Ssk başlangıcı var .1994-1999 yılları arası bagkur ödemesi ve bağkurdan sonra 1268 gün ssk lı olmak üzere 1699 gün ssk ve 1800 gün bagkur pirim ödemesi var . Mevcut şartlarda kalan gün sayısınıı borçlanarak babam ne zaman emekli olabilir. Saygılar
Re: Ne zaman emekli olabilir?
Diğer başlık altındaki sorduğun aynı soruya cevap verildi..
İyi günler...
MERHABA, yaştan emeklilik
Annem 05,06,1957 doğumlu 01,12,1991 tarihinde sigorta giriş olup 2800 gün prim ödemesi oldu. 01,03,2001 tarihindede isteğe bağlı sigortaya girdi ve 870 gün prim ödedi en son 31,07,2003 tarihinde 3670 gün primi olunca isteğe bağlıya son verdi emeklilik tarihi kaç olur ve eğer öderse daha erken mi emekli olur. ayrıca yyeni yasa emeklilik tarihini etikilermi bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.
1haziran 1994 ssk girişim var.ve 1eylül 1994 ssk çıkışım vartoplam süre 45 gün 22042002de bağkurlu oldum halen ödemekteyim.bağkurda toplam süre ise2237 gündür doğum tarihim 1972 hocam işyerini ne zaman kapatıp ssk ya geçsem ve kısa zamanda emekli olabilsem son 3.5 sene kala ssk ya geçince 52 yaşında emekli olabileceğimi söylüyorlar doğrumudur yardımcı olursanız sevineceğim.1994 ün üzerine 25 yıl ilave edip 2019 da emekli olabileceğini söylüyorlar sigortaya illede 25 tam yıl mı ödemek gerekiyor yoksa primle birlikte 25 yıl sigortalılık süresimi aranıyor birde sizden ricam en kestirme yolu hangisidirçünkü bağkurdan emeklilik 56 yaşından önce olamıyor
Anneniz 54 yaşını tamamlayınca,3600 günle emekli olur.
İyi günler...
Apotek,
Hele 25 yılı (9000) günü tamamla.O zaman yaklaşınca baksak bu konuya.
İyi günler...
Cevap: Ne zaman emekli olabilir?
Merhaba,
1974 doğumlu bir bayanım. 1990 yılıyla 2001 yılları arasında kopuk kopuk olmak üzere toplam 721 gün SSK'lı olarak çeşitli yerlerde çalıştım. SSK başlangıç tarihim Ocak 1990'dır.
2001 yılından beri de Emekli Sandığına bağlı olarak üniversitede çalışmaktayım.
Bu durumda ne zaman emekli olabileceğimi merak ediyorum.
Ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim
Alıntı:
orpheus rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
1974 doğumlu bir bayanım. 1990 yılıyla 2001 yılları arasında kopuk kopuk olmak üzere toplam 721 gün SSK'lı olarak çeşitli yerlerde çalıştım. SSK başlangıç tarihim Ocak 1990'dır.
2001 yılından beri de Emekli Sandığına bağlı olarak üniversitede çalışmaktayım.
Bu durumda ne zaman emekli olabileceğimi merak ediyorum.
Ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim
Doğum tarihinizi 1 ocak ve emekli sandığı giriş tarihinizide 1 ocak alırsak, 721 sigortalılık süreniz dahil toplam 10 yıl 9 ay hizmetiniz bulunmakla beraber emekliliğinize 9 yıl 3 ay kalmıştır. Ancak Yaş sınırlamasına takıldığınız için emekli ikramiyesi ve maaşı alabilmeniz için 55 yaşını beklemek zorundasınız Yani diğer bir ifade ile 20 sene daha çalışmanız gerekmektedir. Ama ben maaş ve ikramiye istemiyorum derseniz 9 yıl 3 ay sonra emeklisiniz
Alıntı:
cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı
Doğum tarihinizi 1 ocak ve emekli sandığı giriş tarihinizide 1 ocak alırsak, 721 sigortalılık süreniz dahil toplam 10 yıl 9 ay hizmetiniz bulunmakla beraber emekliliğinize 9 yıl 3 ay kalmıştır. Ancak Yaş sınırlamasına takıldığınız için emekli ikramiyesi ve maaşı alabilmeniz için 55 yaşını beklemek zorundasınız Yani diğer bir ifade ile 20 sene daha çalışmanız gerekmektedir. Ama ben maaş ve ikramiye istemiyorum derseniz 9 yıl 3 ay sonra emeklisiniz
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.