Verimsizlik ve sipariş olmaması nedeniyle işten çıkarıldık
Son çalıştığım işyerimden, 4857/17 maddesi gereği işveren tarafından bildirimli fesih ve sipariş azlığı nedeni gerekçe gösterilerek ben dahil 15 işçiyi işten tazminatlarımız ödenerek çıkarıldık...
Ancak, yaklaşık 1 yıl 1 aydır bu fabrikada çalısmaktaydım, fabrikanın çalışma koşullarından kaynaklandığını düşündüğüm ve doktorumunda onayını aldığım, bir hastalığa yakalandım...(Bel FItığı) Sağlığımda okadar değişmeler olduki uzun süreli, ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum nede ayakta durabiliyorum...
Mecburiyeten rahatsızlığımın aşırı derece artığı vakitlerde acilden yada viziteli olarak doktor muayenesinden sonra istiraatlar aldım, ama hastalığıma rağmen, işten çıkarılma korkusunca verimliliğimden hiç bir taviz vermeden sağlıklı bir insan gibi 8 saat boyunca verilen görevleri işyerimde en iyi şekilde yaptığımı düşünmekteyim...
İşveren, rahatsızlığımımı göz önüne aldıda beni eledi diye düşnüyorum...
Bu sakat belle sanmıyorum yeni bir işyeri beni işe alsın deneme süremde hemen elenirim:(
Benim bu durumda, hakkımı arama durumum varmı... nasıl hakkımı arayabilirim...hakkımı arasam hakkım verilirmi...Bana bir yol lütfen :(