Kredi kartı borcum icralık oldu
İyi günler.
kredi kartı borcumu zamanında ödemediğim için ilk önce bankadan ödeme yapmamı isteyen yazı geldi. Kredi kart borcumun tamamını ödememi istediklerinden dolayı zamanında ödeyemedim.
Daha sonra bulunduğum yerdeki icra dairesinden ödeme yapmamı bildiren yazı geldi.
Bu borcun hepsini ödemem şimdilik mümkün değil yapabileceğim birşey var mı?
Teşekkürler.
Re: kredi kartı borcum icralık oldu
Anlaşılan bankadan ilk yazı geldiğinde de bankayla temasa geçmemişsiniz.
Bankayla temasa geçip taksitlendirme, faiz ve masrafların bir kısmının azaltılması vs. isteyin. Bankayla uzlaşmadığınız her gün aleyhinize masraflar çoğalacaktır.
teşekkürler.
icra dairesinden yazı gelmesine rağmen, halen bankadan böyle bir istekte bulunabilirmiyim yani :)
tekrar teşekkürler
Alıntı:
muhasebe2 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler.
icra dairesinden yazı gelmesine rağmen, halen bankadan böyle bir istekte bulunabilirmiyim yani :)
tekrar teşekkürler
Şansınızı denemelisiniz. Siz kaçtıkça borç büyüyecektir.
Re: Kredi kartı borcum icralık oldu
Sizin kredi kartı borcunuz avukata intikal etmiş. En kısa zamanda avukata giderek taksitten faydalanın.Ancak avukata uğramayıp kaçarsanız hem taksit imkanınız ortadan kalkar hem de borç ödeyemeyeceğiniz meblağlara gelebilir.Bankayala boş yere uğraşmayınız. Doğrudan avukatla muhattab olunuz.
iyi günler
Kredi kartı borcumu 3 aydır ödeyemiyorum bugün son kez arayıp ödememi aksi halde yasal işlemlerin başlatılacağı söylendi ( daha önce de oldu ama ödedim), yaklaşık bir buçuk yıldır kartı hiç kullanmıyorum sadece asgari ödemeyi yani faizi 2-3 ayda bir ödeyebiliyorum.
borcumu taksitlendirme yoluyla ödeyebilirmiyim? nasıl bir yol izlenmesi gerekir
bilgilendirirseniz çok sevinirim (öğrenciyim kartım da kampüs kart)
İyi günler
Benim kredi kartlarım ve ayrıca aldığım krediler var yaklaşık altı aydır işten çıkertıldığım için ödeyemiyorum.Bankalar hergün arıyor ama ben cevap veremiyorum çünkü ödemeye imkanım yok yaklaşık birbuçuk sene sonra emekli olacağım başkada hiç bir gelirim veya mal varlığım yok.sadece üzüldüğüm nokta aileminde benimle beraber bu stresi ve sıkıntıyı çekmesi.Bu borçları ödeyemem bunun sonucunda hapis cezası var mı veya ailem bu durumdan ne gibi zararlar görür.teşekkür ederim.
Alıntı:
goxel_35 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler
Kredi kartı borcumu 3 aydır ödeyemiyorum bugün son kez arayıp ödememi aksi halde yasal işlemlerin başlatılacağı söylendi ( daha önce de oldu ama ödedim), yaklaşık bir buçuk yıldır kartı hiç kullanmıyorum sadece asgari ödemeyi yani faizi 2-3 ayda bir ödeyebiliyorum.
borcumu taksitlendirme yoluyla ödeyebilirmiyim? nasıl bir yol izlenmesi gerekir
bilgilendirirseniz çok sevinirim (öğrenciyim kartım da kampüs kart)
Şu an için banka ile temasa geçerek borcunu taksitlendirmek istediğinizi söyleyin. Banka bunu kabul eder ya da etmez.
Eğer borcunuzu kısa bir süre içerisinde de ödemezseniz borcunuz avukata intikal edecek ve icra takibi yapılacak demektir. Belki şimdi bile yasal takip başlamış olabilir. Yasal takibin başlaması demek size ek külfet demektir. bir an önce banka ile iletişime geçin, taksit halinde ödemek istediğinizi, öğrenci iseniz öğrenci olduğunuzu beyan edin. saygılar...
benim bir arkadasimda odeyememisti banka onun borcunu taksite baglamisti