Noter kanalıyla istifa ve ekte belge sunmak
Öncelikle daha önce forumda yazdıklarınızdan çok faydalandım teşekkürler. Ben 6 yıldır özel bir hastanede çalışmaktayım. Evleneli henüz 1 yıl olmadı ve istifa etmeye kara verdim.
Benim sorunum şu; ssk pirimlerim gerçek maaşım üzerinden değil asgari ücret üzerinden yatırılıyo.
Ancak ben cari hesap dökümü ve maaş yazısıyla gerçek aldığım maaşı belgeleyebiliyorum. İstifamı noter kanalıyla yapıp bu belgeleri de ekte belirtirsem tazminatımı gerçek maaşım üzerinden alma şansım olabilir diye düşünüyorum.
Noter de bu şekilde gelir belgeleri eklenip istifa edilebilinir mi? Sizce bu belgeleri ekleyerek işverenin gerçek maaşım üzerinden tazminatımı ödemesini sağlayabilirmiyim?
Re: Noter kanalıyla istifa ve ekte belge sunmak
Alıntı:
anesthesia rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle daha önce forumda yazdıklarınızdan çok faydalandım teşekkürler. Ben 6 yıldır özel bir hastanede çalışmaktayım. Evleneli henüz 1 yıl olmadı ve istifa etmeye kara verdim.
Benim sorunum şu; ssk pirimlerim gerçek maaşım üzerinden değil asgari ücret üzerinden yatırılıyo.
Ancak ben cari hesap dökümü ve maaş yazısıyla gerçek aldığım maaşı belgeleyebiliyorum. İstifamı noter kanalıyla yapıp bu belgeleri de ekte belirtirsem tazminatımı gerçek maaşım üzerinden alma şansım olabilir diye düşünüyorum.
Noter de bu şekilde gelir belgeleri eklenip istifa edilebilinir mi? Sizce bu belgeleri ekleyerek işverenin gerçek maaşım üzerinden tazminatımı ödemesini sağlayabilirmiyim?
iş akdini istifa yoluyla feshederseniz iş sonu tazminatı alamzsınız.İş akdini haklı nedenle feshetmeniz ya da işverenin sizin iş akdinizi haksız olarak feshetmesi gerekir. Genel kural.
gerçek maaşı yazılı belge ile ispat ederseniz neden olmasın.
İş akdimi evlilik nedenyile fesh edeceğim. Sanırım bu sebeple istifa edildiğinde ihbar süreci olmuyor ve istifadan sonra hemen başka bir işe başlanmasında da bir sakınca bulunmuyor yanılıyormuyum?
teşekkürler
Alıntı:
anesthesia rumuzlu üyeden alıntı
İş akdimi evlilik nedenyile fesh edeceğim. Sanırım bu sebeple istifa edildiğinde ihbar süreci olmuyor ve istifadan sonra hemen başka bir işe başlanmasında da bir sakınca bulunmuyor yanılıyormuyum?
teşekkürler
evlilik nedeniyle evet. ihbar tazminatı alamaz kıdem alırsınız.
Noter kanalıyla işvereninize göndereceğiniz fesihnamede işe giriş tarihinizi, evlilik tarihinizi, evlilik nedeni ile iş sözleşmenizi feshettiğinizi , kıdem tazminatına esas ücret ve diğer süreklilik arzeden ödemeleri belirterek kıdem tazminatınızın makul bir süre (örneğin 7 gün) içerisinde ödenmesini talep edin.
Ödeme yapılmaması halinde İş Mahkemesi'nde kıdem tazminatı alacak davası açmanız gerekir. Gerçek ücretinizi gösteren belgeler Mahkemede önemli bir delildir, bunun dışında işyerinizden tanık da dinletebilirsiniz. Mesajınızda maaş yazısı demişsiniz, bu belge bankalardan kredi kullanmanız için işvereninizin düzenlediği bir belge ise Yargıtay'ın bu tip belgelere itibar etmediğini de belirtmekte yarar var. Maaşınız bankaya yatıyorsa hesap dökümü önemli bir belgedir.
Gerçek maaşınızı belge ile ispatlayamamanız halinde Mahkeme muhtemelen ilgili meslek odasından sizinle aynı mesleği yapan ve benzeri kıdemdekilerin ortalama ücret seviyesi konusunda bilgi isteyecek ve buna göre takdiren bir ücret belirleyecektir. Daha önceki mesajlarınızdan anestezi hemşiresi olduğunuzu hatırlıyorum. Bu tür kalifiye veya teknik bilgi gerektiren mesleklerde çalışanların asgari ücretle çalışmasının hayatın olağan akışı ile açıklanamayacağı aşikardır.
Selamlar,