-
Boşanma iptali istemi
mrb. eşim ile ayrıyız.tam 8 sene beraber yaşadık ve evlilik için hazır olmadıgını söyleyerek beni bekletti. fakat sonradan öğrendiğime göre sıra dışı bir durumun içindeymişiz.eşim bundan 15 sene evvel ingiiz bir bayan ile evlenmiş fakat 1 ay sonra bu bayan ülkesine dönmüş ve bir daha da ondan haber alamamış ve iletişim kuramamış.adres veya tel.numarası bilemediğinden boşanma tebligatını gönderecek bir adres olmadıgından bir türlü dava açamamış ve boşanamamış.bana da bu durumu anlatamamış.sonuç olarak ben öğrendiğimde çözüm aşamasına gelmişti bu olay. bir avukat ile tanışılmış, bu avukat postacıyı ayarlamış. ing.bayanın adrsı olarak gösterılen adrese bu önceden ayarlanmış postacı tebligatları götürmüş ve o adreste ikamet eden eşimin bir arkadaşı bu ing.bayan gibi imzalamış.bir deyalancı şahıt ayarlanmış.bu ıng.bayanın her gece barlarda ayrı erkeklerle görüldüğünü beyan etmiş ve sonunda boşanma kararı alınmış.ben tüm bu olayları boşanmadan 2 gün önce öğrendim. o an için benimiçinde bir çözüm dü ve kabullendim. sonra evlendık ve 1 yaşında bir oğlumuz var.fakat eşim beni aldattı! şimdide boşanmak istiyor.tüm fedakarlık ve iyi niyetime ragmen sonundabana bunu yaptı. boşanmayı ASLA kabul etmeyeceğim.benım niyetim yalanlar üzerine kurulan bu evliliğin hiç olmamış gibi kayıtlara yansıtılması, yani evlilik iptali istemi.ülke giriş çıkış kayıtlarından sahte belgecılık kolayca ispat edilebilir diye düşünüyorum.fakat bu noktadan sonra bir kaç tane beni düşündüren soru var. sizden bunları cevaplamanızı rica edecegım.ilk olarak bu adaleti yanıltmak olarak da görülebilecegınden davanın seyrı nasıl gelişir?yanı sonunda eşimin ceza alma ihtimalı varmı? ben de her ne kadar cok gec öğrenmiş de olsam bildiğimden dolayı suça iştirak etmiş sayılır mıyım? ortada bir çocuk var diyelimki evlilik iptali oldu çocugumun nüfüs kayıtları degısır mı sonucta anne babası hiç evlenmemiş sayılacak. lütfen bana yardımcı olun. bodrum muğla da oturuyorum. konusunda uzman bır avukat tavsıye edebılır mısınız yada siz takipçisi olur musunuz.şimdiden teşekkür ederım.
-
Sayın bayan,bu yazıyı size bir hukukçu olarak değil sorunlu bir boşanma yaşamış biri olarak yazıyorum,bu tür davalarda duygusal yaklaşımlar ve fevri hareketler genelde aleyhe (sizin yada çocuğunuzun) sonuçlanıyor.Bence eşinizi öyle yada böyle cezalandırmayı düşüneceğinize,soğukkanlı olun sizin ve çocuğunuzun çıkarlarını en iyi şekilde nasıl koruyarak ayrılabileceğinizi düşünün, şekil çokmu önemli